Antena Meniu Search
x

Proteste masive anti-război în marile orașe europene. În capitala Bulgariei, însă, s-au scandat și mesaje pro-Putin

Din Elveția și până în Grecia s-a auzit ieri vuietul protestelor. În Berna, capitala Elveției, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut apel la acțiune împotriva oligarhilor ruși, printr-o transmisiune în direct în faţa manifestanţilor. Pe de altă parte, bulgarii şi-au arătat susţinerea faţă de Putin și revolta față de Statele Unite, într-un marș la care demonstranţii au fluturat fără reținere steagul rusesc. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 09:59

Vezi și

Mii de protestatari adunați în capitala Elveției au cerut retragerea trupelor ruse din Ucraina. Liderul ucrainean s-a adresat susținătorilor în direct de pe un ecran uriaș montat în fața Parlamentului elvețian.

Volodimir Zelenski: Sunt recunoscător pentru susținerea pe care o arătați poporului nostru. Vă mulțumesc pentru lupta voastră pentru libertate, împreună cu toți cei care pun preț pe ea. Acest lucru este foarte important acum. În aceste zile. În acest moment important. 

Zelenski a cerut Elveției să ia măsuri împotriva oligarhilor ruși care au conturi în băncile elvețiene și despre care a spus că ar finanța de la distanță Kremlinul pentru continuarea războiului. 

Volodimir Zelenski: Băncile voastre sunt locul unde se află banii oamenilor care au dezlănțuit acest război. E complex și e o măsură grea, dar e un sacrificiu împotriva răului. Este necesar să înghețăm complet toate activele acestor persoane și conturile lor. 

Pe acelaşi subiect

Recunoscută ca ţară neutră, Elveția a adoptat totuşi, pe deplin, sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei. Și în Atena oamenii au ieşit în stradă pentru Ucraina. 

Protestatară: În acest moment, jumătate din Ucraina este o ruină - estul, sudul, nordul sunt distruse. Când te uiți, pare a fi scos dintr-un film horror. Ei vor să se întoarcă. Dar unde să te mai întorci?! 

Mesaje anti-americane în Bulgaria

Grecia este una dintre țările care a primit cu brațele deschise valul de refugiați ucraineni. 

Şi în Bulgaria oamenii au ieşit în stradă, însă pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Putin. Steagul rusesc a fost nelipsit. Manifestările din Sofia au avut, totodată, un mesaj anti-american, în contextul în care Secretarul american al Apărării, Loyd Austin, se afla în țară. 

SUA încearcă să încurajeze Bulgaria să trimită asistență militară Ucrainei, însă prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, a exclus această opțiune, spunând că țara sa, ca aliat al NATO, va continua, totuși, să ofere ajutor umanitar ucrainenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste masive anti-război în marile orașe europene. În capitala Bulgariei, însă, s-au scandat și mesaje pro-Putin