Antena Meniu Search
x

Video Mesaje de susţinere pentru ucraineni. Proiecţii de lumini în Bucureşti, pentru îndemn la pace

Sute de oameni au ieşit în marş, ieri, pe străzile din Capitală, pentru a-şi arăta solidaritatea cu poporul ucrainean. Mulţi s-au oprit şi în faţa ambasadei Rusiei şi au cerut oprirea războiului. După lăsarea serii, pe faţada clădirii Teatrului Naţional au fost proiectate lucrările a peste 35 de artisti vizuali din întreaga lume, în semn de unitate cu Ucraina. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 24.02.2023, 12:49

Vezi și

Oamenii au purtat în marş steagul Ucrainei și au ridicat pancarte uriașe în fața ambasadei Rusiei din București. Este deja o obisnuinţă ca in fiecare weekend oamenii sa iasă în stradă şi să protesteze împotriva deciziilor liderului de la Kremlin. 

Iar aseară, pe faţada cladirii Teatrului National Ion Luca Caragiale au fost proiectate lucrarile a peste 35 de artisti vizuali din intreaga lume, care au transmis un mesaj de solidaritate și susținere poporului ucrainean.

Eduard Marin reporter Observator:  Intreaga cladire a fost imbracata cu imagini simbol pentru pace. iMapp Bucharest este cel mai mare eveniment de New Media Art din România și este un eveniment care se află în top 3 concursuri de video mapping la nivel mondial.

Proiecţii de lumini în Bucureşti. Românii, solidari cu Ucraina

Pe acelaşi subiect

Campania a fost posibilă în urma mobilizării rapide cu susţinerea pro bono a zeci de artişti vizuali şi a unor festivaluri de lumină din întreaga lume. România, Marea Britanie, Franța sau Japonia sunt doar câteva dintre țările în care va fi proiectată campania internationala în acest weekend. 

Cetăţeni: - Mi se pare o idee foarte buna si mi se pare foarte interesant. Multa emotie. Un gand pentru ucrainienii care au o perioada foarte dificila.      

- Am fost foarte surprinsa pentru ca nu ma asteptam. Am mai vazut dar am vazut in alta parte. Acum locuiesc in Lyon.   

- E foarte frumos sa gasesc asta aici. 

Manifestaţii care au îndemnat la pace în Ucraina au avut loc în mai multe oraşe europene, seara trecută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Mesaje de susţinere pentru ucraineni. Proiecţii de lumini în Bucureşti, pentru îndemn la pace