Antena Meniu Search
x

Video Proteste masive în capitala Georgiei faţă de "legea agenţilor străini". Peste 20.000 de oameni au manifestat în Tbilisi fluturând steagul UE

Protest masiv în capitala Georgiei, Tbilisi. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă fluturând steagul ţării şi pe cel al Uniunii Europene, exprimându-şi nemulţumirea faţă de proiectul de lege privind agenţii străini.

de Redactia Observator

la 29.04.2024, 11:47

Vezi și

Aproximativ 20.000 de persoane au participat la un "Marş pentru Europa" în capitala georgiană Tbilisi, cerând din nou retragerea unui proiect de lege privind "influenţa străină"', cu privire la care Uniunea Europeană (UE) a avertizat că pune în pericol aderarea, relatează AFP.

Georgienii se tem că proiectul de lege privind "influenţa străină" ar putea afecta aderarea la UE

Nu au lipsit nici încăierările cu poliţiştii, care au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene pentru a calma spiritele. Noua lege ar urma să impună mass-media şi organizaţiilor non-guvernamentale să se înregistreze ca fiind sub influenţă străină dacă primesc mai mult de 20% din finanţarea lor din străinătate. 

Oficialii din Uniunea Europeană sunt de părere că măsuraluată de autorităţile georgiene ar putea bloca parcursul ţării către aderare, scrie news.ro.

Din cauza acestui proiect de lege, mii de georgieni au ieşit în stradă de când a fost depus în Parlament a doua oară, la jumătatea lui aprilie, de către Partidul Visul Georgian, aflat la putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri externe » Proteste masive în capitala Georgiei faţă de "legea agenţilor străini". Peste 20.000 de oameni au manifestat în Tbilisi fluturând steagul UE