Antena Meniu Search
x

Video Proteste pe tot globul de Ziua Muncii. Francezii, scoși în stradă de reforma pensiilor, grecii de costul tot mai ridicat al traiului de zi cu

Ziua Internaţională a Muncii aduce anul acesta tensiuni la nivel global. În timp ce în Europa sute de mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de condiţiile din ce în ce mai grele de trai, în Cuba, celebra paradă de 1 mai a fost anulată, din cauze economice. 

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 20:22

Vezi și

Sute de mii de oameni au ieşit din nou pe străzil în Franţa pentru a protesta faţă de creşterea vârstei de pensionare.  

Protestatari: "Avem nevoie de o revenire. Chiar dacă reforma a fost adoptată în mod forţat, noi trebuie să demonstrăm că suntem împotriva ei."

La Paris, manifestiaţii le degenerat. Protestatarii au distrus totul în cale. Manifestanţilor împotriva reformei pensiilor li s-au alăturat şi activiştii de mediu. Aceştia au aruncat cu vopsea şi ulei pe sediul unui brand de lux, dar şi pe clădirea Ministerului Justiţiei. Lupte între jandarmi şi protestatari s-au dat la Lyon şi în paris. În capitală oamenii au aruncat cocktailuri Molotov spre jandarmi, iar aceştia au răspuns cu gaze lacrimogene. 

Proteste în Grecia de Ziua Muncii

Pe acelaşi subiect

Sute de mii de oameni au ieşit să protesteze şi în Grecia. Manifestanţii au inundat străzile marilor oraşe, nemulţumiţi de condiţiile din ce în ce mai grele de trai. Protestatarii au fost încurajaţi de liderii partidelor de stânga. Autorităţile au mobilizat în marile oraşe mii de jandarmi ca să se asigure că protestele nu escaladează. 

Oficialii de la Atena nu au putut însă să oprească grevele lucrătorilor din domeniul transportului în comun. Timp de 24 de ore, angajaţii din transporturile pe mare sau pe uscat sunt în grevă. 

Într o altă parte a lumii, în Cuba celebra paradă de 1 mai, a fost anulată din cauza lipsei de combustibil. În fiecare an, sute de mii de oameni sunt transportați cu autobuzul, din întreaga ţară, în Havana, pentru a celebra Ziua Internațională a Muncii. Anul acesta însă, criza economică din ce în ce mai accentuată a dus la anularea festivităţilor, pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Președintele ţării spune că primesc doar două treimi din combustibilul de care e nevoie, după ce livrările de țiței de calitate superioară din Venezuela au scăzut cu 50% în ultimii ani. În ultimele săptămâni s-au format cozi lungi la benzinării, iar șoferii au fost nevoiţi să aştepte zile întregi pentru a alimenta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Proteste pe tot globul de Ziua Muncii. Francezii, scoși în stradă de reforma pensiilor, grecii de costul tot mai ridicat al traiului de zi cu