Antena Meniu Search
x

Protestele separatiștilor catalani au degenerat în noi violențe la Barcelona

Confruntări violente pe străzile Barcelonei pentru al doilea weekend la rând. După ce peste 350.000 de catalani au marşăluit paşnic în timpul zilei pentru a cere independenţa regiunii şi eliberarea liderilor separatişti, la lăsarea serii, grupuri violente au atacat echipaje ale forţelor de ordine.

de Redactia Observator

la 27.10.2019, 12:23

Vezi și

Confruntări violente pe străzile Barcelonei pentru al doilea weekend la rând. După ce peste 350.000 de catalani au marşăluit paşnic în timpul zilei pentru a cere independenţa regiunii şi eliberarea liderilor separatişti, la lăsarea serii, grupuri violente au atacat echipaje ale forţelor de ordine. Poliţiştii spanioli au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Cel puţin doi demonstranţi au fost arestaţi şi 30 de oameni au fost răniţi.

Protestele au degenerat după ce manifestanţii au început să arunce cu sticle, pietre, mingi cu vopsea şi bile de cauciuc în ofiţerii de poliţie. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Înarmaţi cu bastoane şi scuturi au încercat să îşi facă drum prin mulţimea de mii de oameni şi să îi calmeze pe demonstranţi.

O parte a protestatarilor a continuat manifestaţia într-un mod paşnic la sediul poliţiei, după intervenţia în forţă iniţială în urma căreia zeci de oameni au fost răniţi.

Violenţele vin la finalul unei zile în care peste 350.000 de militanţi separatişti catalani au protestat în centrul Barcelonei, în apropierea parlamentului regional.

În afara independenţei, catalanii cer şi eliberarea liderilor politici condamnaţi de Madrid.

Între timp, premierul spaniol a continuat să critice protestele violente din Catalonia, în urma cărora sute de poliţişti au fost răniţi.

Duminică, pe străzile din Barcelona va avea loc un protest al anti-separatiştilor, care doresc încetarea violenţelor şi a confruntărilor.

Criza din regiunea catalană este o problemă majoră care este aşteptată să fie o miză importantă pentru alegerile generale care vor avea loc în 10 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Protestele separatiștilor catalani au degenerat în noi violențe la Barcelona