Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente împotriva restricţiilor, în Olanda. În Italia, patronii de restaurante sfidează autoritățile

Restricţiile dure din multe state europene provoacă nemulţumiri tot mai mari în rândul oamenilor. La Amsterdam, mii de olandezi au ieşit în stradă pentru a cere îmblânzirea măsurilor de carantină. Poliţia a intervenit în forţă şi a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestaţia neautorizată. 

de Redactia Observator

la 18.01.2021, 21:47

Vezi și
  • Peste 2000 de oameni, cei mai mulţi fără măşti de protecţie, au cerut eliminarea restricţiilor, la Amsterdam.
  • Olanda este în carantină din 15 decembrie, iar măsurile ar putea fi îmblânzite doar din 9 februarie. 

În Italia, trei regiuni au devenit zone roşii, iar tot mai mulţi proprietari de restaurante sfidează restricţiile şi ţin localurile deschise. 

În Marea Britanie, poliţia a oprit mai multe adunări publice şi a arestat zeci de oameni.

Piaţa Muzeelor din Amsterdam, o arenă de luptă

Peste 2000 de oameni, cei mai mulţi fără măşti de protecţie, au cerut eliminarea restricţiilor. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă, iar poliţişti călare înarmaţi cu bastoane au încercat să împrăştie mulţimea. 

La rândul lor, manifestanţii au atacat jandarmii cu pietre, artifcii şi petarde.

Olanda este în carantină din 15 decembrie, iar măsurile ar putea fi îmblânzite doar din 9 februarie. 

Şcolile, magazinele non-esenţiale, sălile de sport, barurile, cafenele şi restaurantele sunt închise.

În Italia, proprietari de restaurante sfidează restricţiile

În Italia, de ieri regiunile Lombardia, Sicilia şi Bolzano au intrat în carantină. Localnicii au voie să iasă din casă doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărături esenţiale. 

De altfel, în toată peninsula, oamenii nu mai au voie să iasă din locuinţe după ora 10 seara. Restaurantele şi barurile se închid la ora 18 şi nu mai au voie să funcţioneze în regim take-away.

Italian: ”Avea mai mult sens dacă închideau restaurantele pentru o lună sau două şi apoi gata, dar nu poţi să faci aşa, să deschizi, să închizi, să deschizi din nou şi apoi să închizi din nou, pentru că în acest mod ne înnebuneşti”.

Mai multe localuri sfidează însă restricţiile.

Nervos, patronul unui restaurant din Bologna a fost la un pas să ia la bătaie un jurnalist care filma intervenţia poliţiei.

Restricţiile din Italia nu se opresc aici. Autorităţile au amânat şi deschiderea pârtiilor din Alpi, pentru 15 februarie, în cel mai optimist scenariu.

Poliţiştii întrerup zeci de petreceri ilegale, în Marea Britanie

În Marea Britanie, aproape 50 de oameni au fost arestaţi după ce şi-au dat întâlnire într-o parcare.

Zilnic, poliţiştii întrerup zeci de petreceri ilegale. Participanţii la una dintre adunări le-au explicat poliţiştilor că nu ştiau că există o pandemie globală întrucât nu se uită la televizor.

Pe teritoriul britanic carantina rămâne în vigoare cel puţin până în luna martie. De azi, toţi cei care intră în Regat trebuie să prezinte un test PCR negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Proteste violente împotriva restricţiilor, în Olanda. În Italia, patronii de restaurante sfidează autoritățile