Antena Meniu Search
x

Lupte de stradă la Hamburg! 76 de poliţişti şi mai multi manifestanţi au fost răniţi, după proteste violente anti-G20

Cu o zi înainte de summitul G20, au fost proteste violente şi lupte de stradă, la Hamburg. Zeci de mii de protestatari, înarmaţi cu sticle şi scânduri, s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Vezi și

Cu o zi înainte de summitul G20, au fost proteste violente şi lupte de stradă, la Hamburg. Zeci de mii de protestatari, înarmaţi cu sticle şi scânduri, s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Sticle, pietre şi petarde au fost aruncate asupra poliţiştilor care au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a îndepărta protestatarii revoltaţi. O maşină a fost incendiată, iar vitrinele mai multor magazine sparte. 

Protestul, desfăşurat sub sloganul "Bine aţi venit în Infern", a început de ieri după-amiază şi face parte dintr-o serie de 30 de manifestări prin care oamenii îşi arată nemulţumirea faţă de prezenţa la summit a preşedintelui Donald Trump. Acesta este criticat pentru decizia de retragere din Acordul Climatic de la Paris. Dar şi din cauza acordului de Liber Schimb pe care administraţia Trump doreşte să-l controleze mai strict pentru păstrarea locurilor de muncă pentru americani. Cu toate aceste, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit aseară cu Angela Merkel. Cei doi au vorbit despre schimbările climatice, imigraţie şi lupta împotriva terorismului.

Iar protestatarii promit să se întoarcă. O altă manifestaţie de proporţii, la chemarea mişcării de extremă stânga, este programată pentru mâine. 20.000 de poliţişti din toată Germania patrulează pe străzile din Hamburg cu ocazia G20 de teama unor atentate şi a numeroaselor manifestaţii anti summit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Lupte de stradă la Hamburg! 76 de poliţişti şi mai multi manifestanţi au fost răniţi, după proteste violente anti-G20