Antena Meniu Search
x

Putin "ar putea încheia războiul chiar mâine", crede Joe Biden. Liderul de la Kremlin amenință cu suspendarea acordului pentru exportul cerealelor

Vladimir Putin a pierdut, deja, războiul din Ucraina. Este opinia preşedintelui Joe Biden, exprimată fără nicio rezervă în Finlanda, unde s-a întâlnit cu liderii ţărilor nordice după summitul NATO de la Vilnius. Putin, însă, nu dă niciun semn că şi-ar recunoaşte eşecul. El afirmă, din nou, că nu acceptă aderarea Ucrainei la NATO. Şi ameninţă, nu doar cu continuarea războiului, ci şi cu suspendarea acordului pentru exportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 08:07

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, și Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Biden spune că Putin "ar putea încheia războiul chiar mâine". Liderul de la Kremlin amenință cu suspendarea acordului pentru exportul cerealelor - Profimedia

Joe Biden, preşedintele SUA: "Putin a pierdut, deja, războiul. Putin are o problemă reală. Cum merge mai departe? Ce va face? El ar putea încheia războiul chiar mâine. Ar putea, pur şi simplu, să spună «Mă retrag»".

Prin escala de la Helsinki, preşedintele american a salutat primirea în NATO a Finlandei, multă vreme un simbol al neutralităţii. Biden a subliniat că şi Ucraina va deveni, în viitor, membră a NATO şi a explicat de ce nu este posibil acum.

Biden a reafirmat angajamentul Statelor Unite faţă de NATO, în condiţiile în care, în alegerile de anul viitor, l-ar putea înfrunta din nou pe Donald Trump. Potrivit unui fost consilier, când se afla la Casa Albă, Trump se gândea serios să retragă ţara din Alianţă. La Helsinki, Biden a avut discuţii cu liderii ţărilor nordice, aproape toate membre în NATO. Iar când le-a mulţumit, a avut o mică scăpare care va fi, probabil, din nou exploatată de adversarii politici. 

Reacție dură din partea lui Vladimir Putin

Pe acelaşi subiect

În acest timp, televiziunea publică rusă a difuzat declaraţii ample, dar fără mari noutăţi, ale liderului de la Kremlin, despre aşa-zisa "operaţiune militară specială" din Ucraina. Putin a repetat că aderarea Ucrainei la NATO ar ameninţa securitatea Rusiei. Şi a pretins din nou că armele occidentale nu le vor fi de niciun folos ucrainenilor pe câmpul de luptă. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Soldaţii ucraineni chiar refuză, uneori, să se urce în aceste tancuri (n.r. - occidentale). De ce? Pentru că ele sunt ţinte prioritare pentru băieţii noştri, care le distrug, primele, pe câmpul de luptă."

Putin a ameninţat cu suspendarea acordului pentru exportul cerealelor ucrainene pe mare, care expiră luni, pentru că prevederile favorabile Rusiei nu ar fi fost îndeplinite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Putin "ar putea încheia războiul chiar mâine", crede Joe Biden. Liderul de la Kremlin amenință cu suspendarea acordului pentru exportul cerealelor