Antena Meniu Search
x

Putin, către oligarhii rămaşi fără iahturi: Au fost jefuiţi de Vest, nimeni nu le plânge de milă. Alergatul şi cerşitul sunt degeaba, investiţi în Rusia!

"Ei au început războiul şi noi am folosit forţa pentru a-l opri". Asta e justificarea liderului de la Kremlin pentru invadarea Ucrainei. Vladimir Putin continuă să acuze Vestul pentru izbucnirea războiului, dar şi pentru că urmăreşte agravarea conflictului. Discursul despre starea naţiunii a fost ţinut în faţa Parlamentului Reunit.  

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 12:37

Putin, către oligarhii rămaşi fără iahturi: Au fost jefuiţi de Vest, nimeni nu le plânge de milă. Alergatul şi cerşitul sunt degeaba, investiţi în Rusia!
Vladimir Putin - Profimedia

În timpul discursului său de marți privind starea națiunii, Putin a reluat lista deja cunoscută de justificări pentru invadarea neprovocată a Ucrainei și s-a angajat să-și consolideze armata, oferind în același timp mai mult sprijin familiilor soldaților uciși în război. Discursul lui Putin vine înaintea discursului președintelui american Joe Biden în Polonia, la o zi după ce a făcut prima sa călătorie la Kiev de la începutul războiului. 

Totodată Putin i-a criticat pe oligarhi că şi-au cheltuit averile pe iahturi şi că au avut un comportament consumerist în loc să-şi educe copiii să investească local. "În cele din urmă au fost jefuiţi de Vest, nimeni nu le plânge de milă", a spus Putin. "Niciunui cetățean obișnuit nu i-a părut rău pentru cei care și-au pierdut averile și care au investit în iahturi și palate. Unii vor să-și trăiască zilele în palate din Occident, cu conturile blocate. Dar pentru vestici, acei oameni sunt străini."

"Pentru Vest, acești oameni sunt cetățeni de mâna a doua. Toate aceste bunuri, titluri cumpărate, nu vă vor ajuta. Trebuie să înțeleagă că acolo sunt doar persoane de mâna a doua, dar mai este o alegere: să lucrați în beneficiul compatrioților voștri, să rămâneți alături de patria mama. Aici este viitorul afacerilor noastre. Toți trebuie să înțeleagă: sursa de bogăție ar trebui să fie doar în Rusia", a mai spus Putin.

"Alergatul şi cerşitul sunt degeaba, investiţi în Rusia, investiţi în Rusia, creaţi o infrastructură nouă, educaţie, aşa veţi primi recunoştinţa oamenilor, iar statul vă va susţine", a mai spus Putin. "Vă veți sătura să înghițiți praf, alergând în jurul curților Occidentului."  le-a mai transmis Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Putin, către oligarhii rămaşi fără iahturi: Au fost jefuiţi de Vest, nimeni nu le plânge de milă. Alergatul şi cerşitul sunt degeaba, investiţi în Rusia!