Antena Meniu Search
x

Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie, spune Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson spune că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie şi crede că războiul este “exemplul perfect de masculinitate toxică”, potrivit The Guardian.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.06.2022, 14:59

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Într-un interviu pentru o publicație germană, Boris Johnson susține că faptul că președintele Rusiei este bărbat a contribuit la declanșarea invaziei.

“Dacă Putin r fi fost femeie, ceea ce evident că nu este, dar dacă ar fi fost, nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o. Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”.

Declarația liderului britanic a fost făcută după summitul G7. Ulterior, oficialii s-au reunit la Madrid, la summitul istoric NATO

Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului şi a obţine pentru Zelenski 'cea mai bună poziţie posibilă de a negocia când şi dacă se va ajunge la discuţii în cele din urmă', a spus prim-ministrul britanic.

'Noi dorim într-adevăr să le oferim ucrainenilor o rezistenţă strategică', a adăugat el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie, spune Boris Johnson