Antena Meniu Search
x

Video Condițiile puse de Rusia pentru a opri războiul pe loc. Putin cere, practic, o decizie imposibilă de la Zelenski

Ucraina cere ca Rusia să fie recunoscută drept un stat care sponsorizează terorismul, după ce ieri o rachetă a lovit un mall unde se aflau peste 1.000 de oameni. Cel puţin 18 oameni au murit şi 58 au fost răniţi, iar 21 sunt în continuare daţi dispăruţi după atac. Obuzele ruseşti au lovit şi zone rezidenţiale din alte oraşe mari. Liderii G7 condamnă crimele de război şi cer ca Putin şi cei responsabili de atac să fie pedepsiţi. Kremlinul spune că războiul s-ar opri chiar astăzi, dacă Kievul ar ordona retragerea trupelor.  

de Redactia Observator

la 28.06.2022, 21:28

Vezi și

Sunt momente de teroare în centrul comercial din oraşul Kremenciuk, atacat cu rachete. Acoperişul s-a prăbuşit şi flăcările au cuprins complexul în care se aflau peste o mie de oameni de toate vârstele.

Martor: Mă aflam la 500 de metri distanţă de explozie. A fost îngrozitor, teroare pură. Nu am cuvinte să exprim ce am simţit. A fost oribil. 

Sute de pompieri s-au luptat ore în şir să stingă focul, iar echipele de salvare nu au oprit nicio clipă misunile de căutare.     

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. Atacul rusesc de la un centru comercial din Kremenciuk este unul dintre cele mai cinice acte de terorism din istoria Europei. 

Pe acelaşi subiect

Liderii G7 acuză Rusia de crime de război şi cer ca toţi cei responsabili să fie pedepsiţi

Moscova are propria variantă: susţine că mall-ul nu mai era un centru comercial, ci un depozit de armament. 

Igor Konașenkov, secretar de presă Ministerul Apărării din Rusia: Forţele aero-spaţiale ruse au lansat un atac cu arme de înaltă precizie asupra depozitelor de arme şi muniţie livrate de Statele Unite şi statele europene. 

Bombardamentele ruseşti au făcut prăpăd şi în alte zone din Ucraina

În Lişichansk, 8 oameni au murit şi 21 au fost răniţi în timp ce se aflau într-o zonă de aprovizionare cu apă.  Alte 11 rachete au lovit regiunea Nikolaev unde 3 civili, inclusiv un copil de 6 ani au murit. Un bebeluş de doar 3 luni e în comă.

În Harkov, bombardamentele au luat alte cinci vieţi. Peste 2800 de rachete de croazieră au lovit Ucraina de la începutul războiului.  Armata ucraineană a răspuns cu 10 rachete de înaltă precizie lansate pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, care ar fi distrus trei sisteme anti-aeriene.

Liderul de la Kiev speră ca războiul să se încheie până la venirea iernii. În replică, oficialii de la Kremlin îi transmit că se poate încheia şi în această noapte, atâta timp cât ordonă trupelor sale să se predea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Condițiile puse de Rusia pentru a opri războiul pe loc. Putin cere, practic, o decizie imposibilă de la Zelenski