Antena Meniu Search
x

Video Putin susţine că Scutul de la Deveselu e o ameninţare pentru ţara sa. Rusia şi SUA s-au acuzat reciproc că vor război, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU

Joc al nervilor la negocierile pentru pace dintre Occident şi Rusia pe tema Ucrainei. În aceste condiţii, şansele evitării unui război la graniţele noastre scad de la o zi la alta. Între timp, Vladimir Putin spune că scutul de la Deveselu este ameninţare pentru Rusia. 

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 20:22

Vezi și

Ca-n ringul de box. Aşa poate fi descrisă reuniunea Consiliului de Securtiate al ONU, în care se căuta o soluţie paşnică pentru criza de securitate din regiunea noastră. Numai că, şedinţa nu a avut nimic în comun cu pacea. Statele Unite şi Rusia, cele mai mari puteri armate ale lumii, au aruncat vina de la una la alta şi s-au acuzat reciproc că vor război. "Aproape că (voi, SUA, n.red.) cereţi asta. Parcă vă doriţi să se întâmple. Aşteptaţi să înceapă războiul, ca apoi să puteţi spune: v-am spus noi!", a declarat Vassily Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU. "Imaginează-ți cât de inconfortabil v-aţi simţi şi voi, dacă aţi avea 100.000 de soldaţi la graniţa voastră, aşa cum stau aceste trupe la graniţa cu Ucraina", a declarat Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

Înainte de a părăsi furios sala, reprezentantul Rusiei a acuzat Occidentul de comportament isteric şi ipocrizie

Înainte de a părăsi furios sala, reprezentantul Rusiei a acuzat Occidentul de comportament isteric şi ipocrizie. "Este dificil de explicat de ce colegii noştri din Statele Unite şi alte ţări alimentează Ucraina cu arme şi muniţie şi vorbesc despre asta cu mândrie. Se poate termina într-un mod urât pentru Ucraina", a declarat Vassily Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU.

Rusia are în acest moment masate la graniţa cu Ucraina între 56 şi 70 de aşa-numite "grupuri tactice la nivel de batalion". Adică, o treime din "forţa de reacţie rapidă" de care dispune Vladimir Putin. Pe lângă mobilizarea militară, Rusia ar mai pregăti ceva. După modelul Crimeea, vrea să forţeze un referendum pentru independenţă în Donbas, în jurul datei de 20 februarie. "Dacă Rusia invadează Ucraina, consecinţele vor fi îngrozitoare", Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU. Vladimir Putin pare însă greu de intimidat. Azi a trimis la Washington un nou document cu ce condiţii pune în schimbul păcii. Şi, pentru a arăta că are prieteni peste tot, azi l-a primit la Kremlin pe Viktor Orban, cel mai apropiat aliat al său din Uniunea Europeană şi NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin susţine că Scutul de la Deveselu e o ameninţare pentru ţara sa. Rusia şi SUA s-au acuzat reciproc că vor război, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU