Antena Meniu Search
x

Video Putin susţine cu tărie că toate atacurile ucrainene sunt respinse, iar blindatele livrate de Occident sunt distruse. Kiev: Pe front, situaţia stă diferit

Război în Ucraina. Rusia a trimis din nou rachete spre Kiev, chiar în ziua în care un grup şefi de stat africani a sosit în capitala ucraineană într-o tentativă de mediere. Preşedintele Zelenski le-a declarat că nicio negociere nu este posibilă cât timp Rusia nu-şi retrage trupele. În acest timp, la Sankt Petersburg, Vladimir Putin a afirmat că toate atacurile ucrainene sunt respinse, iar blindatele livrate de Occident sunt distruse. Pe front, situaţia este diferită, potrivit generalilor de la Kiev: trupele înaintează încet, dar sigur, iar una din direcţii este oraşul distrus şi ocupat, Mariupol. 

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 10:10

Vezi și

Înaintea întâlnirii cu preşedintele Zelenski, cei şapte şefi de stat din Africa au mers la Bucha, unde li s-a vorbit despre crimele trupelor ruse care au ocupat temporar localitatea. Între timp, la Kiev, oamenii s-au refugiat din nou în adăposturi şi staţii de metrou deoarece oraşul era vizat de 12 rachete, inclusiv unele hipersonice. Mai grav este bilanţul altui atac al ruşilor, la Herson: 23 de răniţi, între care trei copii, şi între altele, o grădiniţă şi o policlinică avariate. În opinia preşedintelui Zelenski, bombardamentele dovedesc că discuţiile cu Vladimir Putin nu au niciun rost. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Dar nu este vorba de o "criză" sau de o "ameninţare", ci de un război, ale cărui consecinţe sunt multe crize şi multe probleme reale, nu doar ameninţări. 

Putin: Rusia rezistă bine la sancţiunile occidentale

Preşedinţii africani se deplasează totuşi astăzi la Sankt-Petersburg, unde Putin participă la un forum economic. El a reafirmat, în acest cadru, că Rusia rezistă bine la sancţiunile occidentale.

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Noi avem mai multe arme (n.r. - nucleare) decât ţările NATO. Ei ştiu asta şi încearcă mereu să ne convingă să începem negocieri ca să le reducem numărul. Să-i ia naiba, înţelegeţi? Cum se spune în popor. 

În ce priveşte frontul, Vladimir Putin susţine că ucrainenii nu au atins niciunul din obiectivele contraofensivei.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Tancurile (n.r. - ucrainenilor) sunt distruse, inclusiv cele Leopard. La fel şi ieri, mai multe tancuri Leopard (n.r. - distruse). Ele ard. Şi la fel vor arde şi avioanele F-16. Nu e nicio îndoială. 

La Kiev, situaţia e descrisă altfel

La Kiev, situaţia este descrisă cu totul altfel: în 24 de ore, trupele ucrainene au înaintat, în total, doi kilometri în diferite zone, deşi întâmpină o rezistenţă dârză. Direcţia principală de atac este acum spre oraşele ocupate din sud, Berdiansk şi Mariupol. Dar ofensiva continuă şi în jurul oraşului Bahmut, un alt simbol al războiului. Conflictul din Ucraina şi ameninţarea Rusiei s-au aflat, la Bruxelles, în centrul discuţiilor dintre miniştrii apărării din NATO. Aceştia NU au reuşit, însă, să finalizeze planurile de apărare împotriva unui eventual atac rusesc, elaborate din nou de Alianţă pentru prima dată de la războiul rece. Obiecţiile ar fi venit de la Turcia dar se speră că noi negocieri vor aduce totuşi consensul înaintea summitului NATO de la Vilnius, de luna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Putin susţine cu tărie că toate atacurile ucrainene sunt respinse, iar blindatele livrate de Occident sunt distruse. Kiev: Pe front, situaţia stă diferit