Antena Meniu Search
x

Qatarul nu mai poate primi refugiați afgani. 10.000 de cetățeni cu acte procesate așteaptă pe aeroportul din Kabul 

Aproximativ 10.000 de afgani cu acte procesate așteaptă pe aeroportul din Kabul, dar nu pot pleca deoarece Qatar și-a atins capacitatea de a accepta refugiați suplimentari, a declarat un soldat american pentru CNN.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 22:19

Qatarul nu mai poate primi refugiați afgani. 10.000 de cetățeni cu acte procesate așteaptă pe aeroportul din Kabul
Qatarul nu mai poate primi refugiați afgani. 10.000 de cetățeni cu acte procesate așteaptă pe aeroportul din Kabul - Profimedia Images

"Cineva trebuie să intervină", este strigătul de ajutor al unui soldat american, aflat pe aeroportul din Kabul, unde peste 10.000 de cetățeni așteaptă să fie evacuați, în speranța că vor scăpa din calea talibanilor.

Vineri, timp de opt ore, nicio aeronavă americană nu a decolat din Kabul. Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat că zborurile au fost întrerupte, dar urmează să fie reluate în curând. Între timp, președintele Joe Biden a anunțat că evacuarea refugiaților va fi reluată în această seară.

CNN a raportat că guvernul SUA ia în calcul noi locații, inclusiv în Europa, pentru a reloca afganii, pe măsură ce Qatarul își atinge capacitatea maximă. 

Se așteaptă ca SUA să mute refugiații în baza aeriană Ramstein din Germania, au declarat mai multe surse pentru CNN, iar ministrul german de Externe, Heiko Maas, a anunțat vineri că „au fost de acord ca baza aeriană Ramstein să poată fi folosită temporar pentru tranzitul cetățenilor afgani”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Qatarul nu mai poate primi refugiați afgani. 10.000 de cetățeni cu acte procesate așteaptă pe aeroportul din Kabul