Antena Meniu Search
x

Răpire în masă, sute de eleve luate cu forța după un atac armat într-o școală din Nigeria

Câteva sute de eleve sunt date dispărute după un atac armat la un cămin școlar din Jangebe, statul Zamfara din nord-vestul Nigeriei. Răpirea în masă a fost anunțată de un profesor și un părinte, relatează AFP.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.02.2021, 13:00

Răpire în masă, sute de eleve luate cu forța după un atac armat într-o școală din Nigeria - Profimedia / imaginie ilustrativă

Un purtător de cuvânt al guvernatorului statului Zamfara, Zailani Bappa, a declarat că a văzut informațiile despre atac pe rețelele de socializare.

Omul a cerut lămuriri la poliție, care i-a comunicat că a avut loc o răpire la o școală, însă nu a furnizat date suplimentare.

Bandele criminale din nord-vestul și centrul Nigeriei și-au intensificat atacurile în ultimii ani, răpind pentru răscumpărare, violând și jefuind.

Sute de eleve sunt date dispărute, după un atac armat la o școală din Nigeria

"Reies 300 de fete dispărute după ce le-am numărat", a spus un profesor de la Școala Gimnazială de Fete Jangebe, care a dorit să rămână anonim.

Tatăl unor elevi a declarat că a fost informat despre incident la telefon.

"Sunt în drum spre Jangebe. Am primit un telefon în care am fost informat că o grupare înarmată a pătruns în școală și a luat elevi", a spus Sadi Kawaye, potrivit France24.

Săptămâna trecută, 42 de persoane au fost răpite dintr-o școală din Nigeria, iar în decembrie, peste 300 de băieți au fost luați cu forța dintr-o instituție din Kankara, statul Katsina, și eliberați după o serie de negocieri cu oficialii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Răpire în masă, sute de eleve luate cu forța după un atac armat într-o școală din Nigeria