Antena Meniu Search
x

Raport pentru Departamentul de Stat: Inteligența artificială, o amenințare la nivel de extincție pentru specia umană

Un nou raport realizat la comanda Departamentului de Stat al SUA descrie o imagine alarmantă a riscurilor „catastrofale” de securitate națională pe care le prezintă inteligența artificială în evoluție rapidă, avertizând că trebuie intervenit urgent pentru a se evita dezastrul.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 15:14

Raport pentru Departamentul de Stat: Inteligența artificială, o amenințare la nivel de extincție pentru specia umană
Raport pentru Departamentul de Stat: Inteligența artificială, o amenințare la nivel de extincție pentru specia umană - Unsplash

Descoperirile s-au bazat pe interviuri cu peste 200 de persoane pe parcursul a mai mult de un an – inclusiv directori de companii din industria AI, cercetători în securitate cibernetică, experți în arme de distrugere în masă și oficiali de securitate națională din cadrul guvernului, scrie CNN.

Raportul, lansat în această săptămână de Gladstone AI, afirmă categoric că cele mai avansate sisteme AI ar putea, în cel mai rău caz, „să constituie o amenințare la nivel de extincție pentru specia umană”.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Raport pentru Departamentul de Stat: Inteligența artificială, o amenințare la nivel de extincție pentru specia umană