Antena Meniu Search
x

Rasa de câine care ar putea fi interzisă în Marea Britanie, după ce un bărbat a fost omorât de două animale scăpate de sub control

Premierul Marii Britanii vrea să interzică o anumită rasă de câine, după ce un om a fost atacat şi omorât de doi dulăi scăpaţi de sub control, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 15:47

- Shutterstock

Premierul Rishi Sunak le-a cerut experților să lucreze de urgență la un proiect de lege privind interzicerea câinilor din rasa American Bully în Marea Britanie. Decizia a fost luată după ce un om a fost atacat și omorât de doi câini scăpați de sub control.

Bărbat omorât de doi câini din rasa American Bully

Incidentul a avut loc în Stonnall. Un bărbat a murit după ce a fost atacat de doi câini. Un alt bărbat a fost reținut și este cercetat sub suspiciunea de omor. Inițial, el a fost reținut sub suspiciunea că a scăpat de sub control câinii periculoși. Cele două animale au murit, unul în timpul incidentului, al doilea fiind eutanasiat de veterinar, potrivit Mediafax.

Premierul Rishi Sunak a solicitat ca interzicerea acestei rase să intre în vigoare până la finalul anului în conformitate cu legea câinilor periculoși. Într-o prima fază, experții britanici trebuie să recunoască rasa American Bully. Aceasta este recunoscută în mod oficial în SUA, dar nu și în Marea Britanie. De asemenea, anchetatorii incidentului din Stonnall trebuie să stabilească fără dubii că animalele agresive fac parte din rasa propusă spre interzicere.

Câinii American Bully au originea în SUA la sfârșitul anilor 1980, fiind rezultatul unor încrucișări de rase. Se pare că în Marea Britanie au pătruns în jurul anului 2015 și că numărul lor a crescut rapid în perioada pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Rasa de câine care ar putea fi interzisă în Marea Britanie, după ce un bărbat a fost omorât de două animale scăpate de sub control