Antena Meniu Search
x

Reacţia Departamentului de Stat după decizia Curţii Supreme privind avortul: "SUA intenţionează să susţină în continuare drepturile la sănătatea reproductivă"

SUA intenţionează să continue să susţină "drepturile la sănătatea reproductivă” în întreaga lume, în ciuda hotărârii de referinţă a Curţii Supreme de revocare a acestui drept în Statele Unite, a declarat, vineri, secretarul de stat, Antony Blinken, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 12:29

Reacţia Departamentului de Stat după decizia Curţii Supreme privind avortul: "SUA inteţionează să susţină în continuare drepturile la sănătatea reproductivă"
- Profimedia

Departamentul de Stat "va rămâne pe deplin angajat să faciliteze accesul la serviciile de sănătate reproductivă şi să favorizeze drepturile la sănătatea reproducerii în întreaga lume”, a declarat secretarul de stat într-un comunicat. Conform AFP, citat de news.ro, Blinken a mai dat asigurări că serviciile sale vor face tot posibilul pentru ca toţi angajaţii Departamentului de Stat să poată avea acces la sănătate reproductivă, "oriunde ar locui”. "Nu ne vom clinti de la acest angajament”, a adăugat Blinken.

Curtea Supremă a anulat o hotărâre veche de 50 de ani

Curtea Supremă a SUA a luat vineri decizia semnificativă de a anula hotărârea de referinţă din 1973 care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort şi l-a legalizat la nivel naţional, oferind o victorie importantă republicanilor şi conservatorilor religioşi care doresc să limiteze sau să interzică şi, în unele state să incrimineze, procedura.

Este aşteptat ca multe state să restricţioneze sau să interzică în continuare avorturile în urma deciziei, ceea ce va face dificilă întreruperea sarcinii pentru angajate, cu excepţia cazului în care călătoresc în state în care procedura este permisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Reacţia Departamentului de Stat după decizia Curţii Supreme privind avortul: "SUA intenţionează să susţină în continuare drepturile la sănătatea reproductivă"