Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Putin în faţa sancţiunilor impuse de Occident: "E o oportunitate". Ce ar avea de câştigat Rusia şi Belarus

Au trecut deja 16 zile de când Rusia a pornit războiul în Ucraina, iar Occidentul a anunţat în valuri succesive sancţiuni împotriva Kremlinului. Cu toate acestea, Vladimir Putin nu pare afectat. Preşedintele rus susţine că măsurile punitive ale Vestului ar fi, de fapt, "benefice" pentru ţara sa şi aliatul Belarus. Rusia ar avea, astfel, oportunitatea de a-şi consolida suveranitatea tehnologică şi economică, a declarat vineri Putin.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 15:46

Vladimir Putin şi Alexandr Lukaşenko, la Moscova
Vladimir Putin şi Alexandr Lukaşenko, la Moscova - Profimedia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri, în cea de-a 16-a zi de război din Ucraina, că sancţiunile impuse de oficialii occidentali reprezintă o oportunitate pentru ţara sa, care îşi va putea consolida astfel suveranitatea tehnologică şi economică. "Ultimii ani ne arată că, de fiecare dată când ţările vestice au impus sancţiuni împotriva noastră, am dobândit noi competenţe şi le-am dezvoltat pe cele mai vechi la nivel tehnologic", a afirmat Putin la începutul întâlnirii cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukaşenko. "Este o oportunitate să avansăm către consolidarea suveranităţii tehnologice şi economice", a subliniat preşedintele rus.

De asemenea, Vladimir Putin crede că Rusia şi Belarus vor trece peste toate dificultăţile şi vor dobândi "mai multe competenţe şi oportunităţi de independenţă". Preşedintele rus a precizat că, într-un final, ţara sa va "beneficia de pe urma sancţiunilor, la fel ca în anii precedenţi", relatează CNN.

Războiul din Ucraina, motiv de "bucurie" pentru Lukaşenko

Lukaşenko a reluat declaraţia lui Putin şi a afirmat că Belarus are tot ce îi trebuie pentru a rezista, din punct de vedere economic, sancţiunilor. "Trebuie să ne reconstruim economia. Cu toţii avem nevoie să facem asta, ne putem descurca şi fără ei. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne continua normal viaţa şi munca", a spus Alexandr Lukaşenko. Acesta a adăugat că se bucură că războiul din Ucraina a început, motivând invazia rusă prin pretinsele riscuri legate de arme biologice şi activitatea centralelor nucleare din ţara lui Zelenski. Preşedintele de la Minsk a mai declarat că Ucraina "se pregătea să atace nu numai regiunea Donbas, ci şi Belarusul".

O nouă săptămână de război Rusia - Ucraina

După mai bine de două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina situaţia rămâne tensionată. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului. Preşedintele Volodimir Zelenski anunţă că a cerut guvernului de la Kiev să demareze un program de reconstrucţie pentru toate oraşele "distruse de ruşi", în timp ce autorităţile din Mariupol, oraş greu încercat de bombardamente ruseşti, anunţă că rezervele de hrană scad considerabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Putin în faţa sancţiunilor impuse de Occident: "E o oportunitate". Ce ar avea de câştigat Rusia şi Belarus