Antena Meniu Search
x
LIVE

Marea Britanie anunţă sancţiuni pentru 386 de deputaţi ruşi care au susţinut invazia din Ucraina

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, a anunţat vineri că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus) care au susţinut invazia Ucrainei, informează Agerpres.

De Redactia Observator la 11.03.2022, 15:19
Marea Britanie anunţă sancţiuni pentru 386 de deputaţi ruşi care au susţinut invazia din Ucraina
- Profimedia

Într-un comunicat, Liz Truss precizează că aceşti deputaţi, care au votat pentru recunoaşterea regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, se află acum sub incidenţa interdicţiei de călătorie şi a îngheţării bunurilor lor din Regatul Unit, unde ei nu mai pot face afaceri.

Acest anunţ intervine la 24 de ore după ce Londra a anunţat că introduce sancţiuni împotriva a şapte ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici este vizat de îngheţarea bunurilor sale, de o interdicţie de călătorie şi de a face tranzacţii, ceea ce a suspendat vânzarea anunţată a clubului de fotbal.

Guvernul britanic a mai anunţat vineri că ar putea confisca în curând un apartament luxos cumpărat cu bani cash de o tânără femeie care are legături cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei noi legi împotriva spălării de bani murdari. Polina Kovaliova, 26 de ani, fiica Svetlanei Poliakova care ar fi iubita de mult timp al lui Serghei Lavrov, s-ar putea număra printre personalităţile vizate de această lege.

Proiectul de lege asupra criminalităţii economice, a cărui dezbatere în Parlamentul britanic a fost accelerată după invazia rusă în Ucraina, va permite să fie sancţionate mai uşor cazurile de averi a căror provenienţă nu este explicată şi care aparţin unor persoane ce nu au surse cunoscute de venituri legitime.

Război Rusia - Ucraina, ziua 16

După mai bine de două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina situaţia rămâne tensionată. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului. Preşedintele Volodimir Zelenski anunţă că a cerut guvernului de la Kiev să demareze un program de reconstrucţie pentru toate oraşele "distruse de ruşi", în timp ce autorităţile din Mariupol, oraş greu încercat de bombardamente ruseşti, anunţă că rezervele de hrană scad considerabil.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Marea Britanie anunţă sancţiuni pentru 386 de deputaţi ruşi care au susţinut invazia din Ucraina