Antena Meniu Search
x

Rusia a bombardat institutul din Harkov care găzduiește un reactor nuclear experimental

Avioanele rusești au bombardat, joi, Institutul de Fizică și Tehnologie din Harkov, care găzduiește un reactor nuclear experimental, iar o clădire din apropiere a fost cuprinsă de flăcări, a declarat joi un înalt oficial ucrainean, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:29

Rusia a bombardat institutul din Harkov care găzduiește un reactor nuclear experimental
Rusia a bombardat institutul din Harkov care găzduiește un reactor nuclear experimental - Twitter

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului Afacerilor Interne, a declarat într-o mesaj online că în Institutul de Fizică și Tehnologie se află „surse de radiații utilizate în scopuri științifice”.

Site-ul oficial al Parlamentului ucrainean a declarat anterior că luptele în apropierea institutului continuă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Forțele ruse au capturat săptămâna trecută centrala nucleară de la Zaporojie, după un atac în timpul căruia o unitate de antrenament adiacentă a fost incendiată.

Pe 7 martie, Moscova susținea, fără nicio dovadă, că ucrainenii vor să arunce în aer reactorul nuclear de la Harkov și să dea vina pe ruși. Pe de altă parte, Serviciul național de securitate al Ucrainei a transmis că forțele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra institutuli de fizică din Harkov, unde se află reactorul nuclear. Atacul asupra instalației nucleare a avut loc în a 11-a zi a invaziei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Rusia a bombardat institutul din Harkov care găzduiește un reactor nuclear experimental