Antena Meniu Search
x

Recompensă de 3 miliarde de pesos pentru prinderea celui care a tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque

Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul Apărării şi cel de Interne când s-au tras trei focuri de armă asupra aparatului de zbor. Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului. Nimeni nu a fost rănit, dar atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.06.2021, 07:36

Ivan Duque, preşedintele Columbiei
Ivan Duque, preşedintele Columbiei - Profimedia Images

Guvernul columbian a oferit sâmbătă o răsplată substanţială pentru orice informaţie care să permită capturarea autorilor atacului comis cu o zi înainte împotriva unui elicopter în care se deplasa preşedintele Ivan Duque, în apropierea frontierei cu Venezuela, notează AFP.

''O recompensă de până la 3 miliarde de pesos (aproximativ 795.000 de dolari) este oferită persoanei (...) care ne permite să îi găsim pe cei responsabili pentru acest atac terorist'', a declarat ministrul Apărării Diego Molano într-o înregistrare video difuzată din oraşul Cucuta, în nordul ţării.

Au fost trase trei focuri de armă asupra elicopterului

Directorul general al poliţiei, Jorge Vargas, a informat că au fost trase focuri de armă asupra elicopterului prezidenţial dintr-un cartier al oraşului în apropiere de aeroport, în momentul decolării.

''O echipă de căutare a fost trimisă în această zonă şi au fost găsite două arme, o pistol-mitralieră AK-47 al cărui număr de înregistrare face obiectul unei anchete şi o puşcă de calibru 7,52 care poartă marca armatei venezuelene'', a adăugat el.

Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul Apărării şi cel de Interne. Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului. Niciunul dintre ocupanţi nu a fost rănit. Atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină. Disidenţi ai fostei gherile FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) şi mai multe grupuri armate se luptă pentru veniturile din traficul de droguri din regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » Recompensă de 3 miliarde de pesos pentru prinderea celui care a tras în elicopterul preşedintelui columbian Ivan Duque