Antena Meniu Search
x

Record absolut de cazuri noi de Covid în Germania: 65.371 în 24 de ore. Merkel: Valul 4 ne lovește cu toată forța

Este alertă în Germania. Numărul cazurilor zilnice de Covid a atins un record absolut joi la nemți: 65.371 de noi îmbolnăviri. Cancelarul Angela Merkel a spus că un al patrulea val de Covid „ne lovește cu toată forța”.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 18:08

Record absolut de cazuri noi de Covid în Germania: 65.371 în 24 de ore. Merkel: Valul 4 ne lovește cu toată forța
Coadă la vaccinare anti-Covid în Germania - Profimedia

Este pentru prima dată în întreaga pandemie când numărul cazurilor zilnice de Covid din Germania trece de pragul de 65.000. Numărul de morți în ultimele 24 de ore este de 248.  Parlamentarii germani se pregătesc să voteze în favoarea unui nou set de măsuri dure anti-epidemice, inclusiv accesul la muncă sau la transportul public doar pe baza certificatului verde.  Camera superioară a parlamentului german va analiza măsurile vineri. Unii politicieni au amenințat că vor bloca proiectul de lege.

Care este situația cazurilor de Covid în Europa 

O mare parte din Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid. Țări precum Austria și Belgia au introdus recent restricții dure. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că va urma o „iarnă grea” în Europa.

Belgia a anunțat noi măsuri anti-Covid pentru a evita un lockdown, copiii cu vârsta peste 10 ani trebuie să poarte obligatoriu măști când sunt în interior și iar munca de la domiciliu este obligatorie acolo unde este posibil.  Decesele au atins un nou vârf și în Rusia, cu peste 1.200 de morți raportate pentru a doua zi consecutiv. Țările de Jos iau în considerare prelungirea vacanțelor școlare de Crăciun în încercarea de a lupta cu infecțiile în creștere în rândul copiilor.

Cazurile de Covid și internările au crescut cu peste 30%  în ultima săptămână și în Polonia iar președintele Croației a declanșat o dispută cu omologul său austriac, după ce a comparat politica de izolare a celor nevaccinați din Austria cu fascismul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Record absolut de cazuri noi de Covid în Germania: 65.371 în 24 de ore. Merkel: Valul 4 ne lovește cu toată forța