Antena Meniu Search
x

Record negativ pentru Rusia: Depăşeşte pragul de 1.000 de decese şi ajunge la cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

Rusia a înregistrat astăzi un număr record de decese din cauza Covid-19, fiind raportate peste 1.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 16.10.2021, 17:50

Rusia devine în acest moment cea ai afectată ţară de pandemie, din Europa
Rusia devine în acest moment cea ai afectată ţară de pandemie, din Europa - Shutterstock

Rusia a înregistrat 1.002 decese Covid-19 sâmbătă, depășind pentru prima dată numărul de 1.000 de decese zilnice de la începutul pandemiei, totul în timp ce campania de vaccinare a țării s-a blocat. Numărul oficial al guvernului arată un total de 33.208 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce este, de asemenea, un număr record, scrie Le Figaro.

Record negativ pentru Rusia

În prezent, doar 31% dintre ruși sunt complet vaccinați, potrivit site-ului de specialitate Gogov. Rusia devine astfel cea mai afectată ţară din Europa, în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus. Virusul se răspândește, deoarece restricțiile guvernamentale de sănătate sunt limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus cerința de a prezenta coduri QR pentru a accesa locurile publice.

Kremlinul, dornic să păstreze economia, a refuzat să instituie restricții semnificative la nivel național, în timp ce a considerat „inacceptabilă” rata scăzută a vaccinării anti-Covid. "Misiunea noastră principală este să găsim echilibrul corect între ruperea lanțurilor de contaminare (...) și menținerea condițiilor pentru a permite economiei să funcționeze și oamenii să continue să câștige bani", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Record negativ pentru Rusia: Depăşeşte pragul de 1.000 de decese şi ajunge la cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei