Antena Meniu Search
x

Video Refugiaţii ucraineni, relocaţi în Bulgaria: Vecinii din sud vor să elibereze hotelurile de pe litoral pentru sezonul estival

Refugiaţii ucraineni cazaţi în hotelurile de pe litoralul bulgăresc se vor muta în centre de primire! Vecinii din sud nu îşi permit să-i mai ţină în unităţile de cazare aflate aproape de plajă.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 08:41

Vezi și

Relocarea va începe în următoarele zile, pentru ca toate camerele să fie eliberate până pe 15 iunie, când începe sezonul estival în Bulgaria. Mulţi refugiaţi au refuzat, deja, să se mute din hoteluri în case din interiorul ţării, aflate în administraţia statului.

Mulţi spun că se tem că acolo nu există servicii de îngrijire sau magazine, pentru că unele dintre respectivele staţiuni sunt destul de izolate. Până acum, doar 500 de ucraineni au fost de acord să plece din hotelurile de pe litoral în centrele oferite de autorităţille bulgare.

În acest moment, în Bulgaria, sunt puţin peste 90 de mii de refugiaţi. Majoritatea sunt cazaţi în hotelurile de lângă plajă, în timp ce alţii au ales să stea la rude, prieteni sau la voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Refugiaţii ucraineni, relocaţi în Bulgaria: Vecinii din sud vor să elibereze hotelurile de pe litoral pentru sezonul estival