Antena Meniu Search
x

Discursul Reginei Marii Britanii în Parlament, marcat de Brexit

Regina Elisabeta a Marii Britanii a deschis, printr-o ceremonie fastuoasă, a 65-a sesiune parlamentară. Suverana a purtat însemnele regalităţii, mai puţin Coroana Imperială. A ajuns la Parlament într-o caleaşcă şi a vorbit doar 10 minute.

de Redactia Observator

la 15.10.2019, 00:19

Vezi și

Regina Elisabeta a Marii Britanii a deschis, printr-o ceremonie fastuoasă, a 65-a sesiune parlamentară. Suverana a purtat însemnele regalităţii, mai puţin Coroana Imperială. A ajuns la Parlament într-o caleaşcă şi a vorbit doar 10 minute. Mesajul a fost construit în jurul unui subiect extrem de dezbătut, divorţul de Uniunea Europeană care ar trebui să aibă loc pe 31 octombrie.

"Maiestatea sa Regina cere acestei onorabile Camere să i se alăture în Camera Lorzilor", a fost mesajul de deschidere.

Revenită în Parlament după o absenţă de un an, Regina Elisabeta a purtat ţinuta tradiţională de ceremonie, inclusiv mantia regală.

În locul coroanei imperiale, a ales însă o diademă. Presa a speculat că, la 93 de ani, coroana ar fi fost mult prea greu de purtat, motiv pentru care a fost expusă pe o pernă în stânga tronului. 

Regina a fost însoţită de Prinţul Charles şi de soţia sa, Camilla, care i-au stat alături pe măsură ce a citit programul de guvernare al cabinetului Boris Johnson.

În faţa Parlamentului reunit, a vorbit pentru prima dată despre data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea şi i-a încurajat pe imigranţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Discursul Reginei Marii Britanii în Parlament, marcat de Brexit