Antena Meniu Search
x

Renumit bucătar, mort la 54 de ani. Bill Granger s-a stins în ziua de Crăciun, cu soţia şi cele trei fiice alături de el

Renumitul bucătar australian Bill Granger - "naşul" pâinii prăjite cu avocado - a murit la vârsta de 54 de ani, transmite BBC News. El s-a stins într-un spital din Londra, în ziua de Crăciun, cu soţia Natalie Elliott şi cele trei fiice alături de el. Cauza morţii sale nu a fost, însă, făcută publică.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 07:21

"Va fi ţinut minte ca 'Regele micului dejun', pentru că a transformat mâncarea nepretenţioasă în ceva special, plin de soare. Va fi profund regretat de toţi", a transmis familia pe Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nigella Lawson, după moartea lui Bill Granger

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, Bill Granger a publicat 14 cărţi de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune şi a deschis mai mult de o duzină de restaurante în oraşe precum Sydney, Londra şi Tokyo.

Pe acelaşi subiect

Granger a fost iubit de gurmanzii din întreaga lume, dar şi de colegii săi bucătari. "Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud", a scris Nigella Lawson, autoare de cărţi de bucate şi bucătar TV, pe Instagram. Legenda culinară Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger, pe care l-a numit "un om minunat" şi un "suflet bun şi calm". "Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar", a scris el pe Instagram.

Bill Granger era căsătorit şi avea trei fiice

Granger şi-a început cariera în 1993, după ce a renunţat la şcoala de artă pentru a deschide primul său restaurant în Sydney, când avea doar 23 de ani. Bills - o cafenea de colţ însorită - a devenit renumit pentru mâncăruri simple, cum ar fi pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere şi cafea de cea mai bună calitate. Popularitatea sa a explodat, iar de acolo a deschis filiale în străinătate - inclusiv un întreg lanţ de restaurante Granger & Co. în Londra. Bucătarul australian Darren Robertson a declarat că Granger "a schimbat întregul joc al micului dejun", în timp ce Adam Liaw, absolvent al Masterchef Australia, l-a descris ca fiind "probabil [cel mai influent] pionier al mâncării australiene moderne". Impactul său a fost atât de mare încât, în ianuarie, Granger a fost distins cu Medalia Ordinului Australiei - una dintre cele mai importante distincţii ale ţării - pentru contribuţia sa la turism şi ospitalitate. Vorbind pentru BBC în 2019, bucătarul a reflectat asupra bazelor umile ale imperiului său de mic dejun.

"Am făcut toate aceste lucruri extraordinare, doar de la plăcerea de a găti clătite şi omletă, ceea ce este destul de uimitor", afirma el. Lui Granger îi supravieţuiesc soţia şi partenera sa de afaceri, Natalie Elliott, şi cele trei fiice ale sale, Edie, Inès şi Bunny.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Renumit bucătar, mort la 54 de ani. Bill Granger s-a stins în ziua de Crăciun, cu soţia şi cele trei fiice alături de el