Renumitii cofetari belgieni au pregatit noi produse pentru sarbatoarea Pastelul catolic
Sarbatoarea Pastelul catolic este un moment de varf pentru cofetarii din Belgia, renumiti in toata lumea pentru maiestria lor.
Acestia muncesc din greu mai multe saptamani pentru a oferi oua, iepurasi si alte mici sculpturi in ciocolata, carora putini clienti le pot rezista.
Una din traditiile cu care se mandreste Belgia este cea a prajiturilor si mai ales a ciocolatei. Peste 200 de firme au ca obiect de activitate ciocolata, iar numarul pravaliilor, atelierelor si chiar al muzeelor dedicate aceluiasi produs trece de 2.000.
Bineinteles, inainte de Paste, vitrinele cofetariilor se umplu de iepurasi, oua, clopote puisori si alte creatii mai putin conventionale. Amatorii de dulciuri uita de dieta si pleaca acasa cu sacosele pline.
Bucuria consumatorilor inseamna, pentru cofetari, munca neobosita. Pregatirile incep cu mai multe saptamani inainte de Paste. Fiecare maestru se straduieste sa imagineze ceva nou, cu care sa iasa in evidenta. Unii au venit de departe, atrasi de renumele scolii belgiene de cofetarie, si au reusit sa-si faca un nume in randul iubitorilor de ciocolata.
Australianul Ryan Stevenson a devenit faimos in 2008, cand a castigat concursul national de ciocolata din Belgia. In anul urmator, a cucerit premiul pentru praline la turneul mondial al maestrilor ciocolatei. Pentru Pastele din acest an, el a creat o noua delicatesa: iepurasi roz sclipitori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰