Antena Meniu Search
x

Video Reprezentanţii unei case de licitaţii nu au reuşit să obţină nici măcar preţul de pornire pentru un tablou al lui Claude Monet, în Franţa

Un tablou al marelui pictor impresionist Claude Monet a fost retras dintr-o licitaţie, în Franţa. Asta după ce casa de licitaţii nu a putut obţine nici măcar preţul de pornire, de un milion de euro. 

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 10:40

Vezi și
  • Reprezentanţii casei de licitaţii ar fi vrut să obţină măcar un milion de euro pentru tabloul lui Claude Monet.

Acum doi ani, o altă creaţie a lui Monet s-a vândut cu peste 90 de milioane de euro. Organizatorii licitaţiei de acum dau vina pe pandemie: din cauza restricţiilor, eventualii amatori americani sau chinezi nu au putut vedea pictura cu ochii lor. 

De asemenea, tabloul nu este semnat de pictor, fiind vorba de o lucrare pe care a păstrat-o pentru el şi pe care nu a scos-o la vânzare în timpul vieţii sale.

Cine a fost Claude Monet

Considerat unul dintre cei mai buni pictori din istorie, Claude Monet a trăit în perioada 1840-1926. Este considerat părintele impresionismului, precursor al modernismului, şi a devenit celebru în special graţie modului în care a surprins natura în tablouri.

A studiat la Academia Elveţiană de Arte din Paris, a pictat Catedrala din Rouen, iar din 1884 s-a stabilit la Giverny, unde şi-a cumpărat un vast domeniu găsindu-şi liniştea necesară pentru a picta noi tablouri în care să surprindă frumueţea naturii.

Începând cu a doua jumătate a secolului XX, tablourile sale au început să se vândă cu zeci de milioane de dolari şi de euro, iar succesul său a influenţat numeroşi pictori care au încercat să-i calce pe urme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reprezentanţii unei case de licitaţii nu au reuşit să obţină nici măcar preţul de pornire pentru un tablou al lui Claude Monet, în Franţa