Antena Meniu Search
x

Rețeaua de escroci români care a șocat Italia: aveau o afacere ilegală cu aproape 2000 de mașini de lux - Ferrari, Porsche și SUV-uri

Trei români sunt în centrul unei vaste operațiuni desfășurate de poliția italiană. Potrivit presei din Peninsulă, românii aveau pe numele lor aproape 2000 de mașini de lux, baza unei uriașe afaceri ilegale.

Trei români sunt în centrul unei vaste operațiuni desfășurate de poliția italiană. Potrivit presei din Peninsulă, românii aveau pe numele lor aproape 2000 de mașini de lux, baza unei uriașe afaceri ilegale.

La Stampa spune că românii erau folosiți ca paravan ai unei scheme destinată să păcălească statul italian, iar întreaga afacere a fost desfășurată în zona orașelor Genova și Alexandria.

Românii au luat pe numele lor aproape 2000 de mașini de lux, pentru ca adevărații proprietari să nu plătească taxe, amenzi, asigurări sau tichetele de parcare.

Cele mai multe automobile sunt Porsche, Ferrari, Audi, Mercedes și SUV-uri cu motoare de mare putere. Adevărații proprietari sunt, în cele mai multe cazuri, italieni, care au preferat să-și treacă mașinile pe numele românilor, pentru a păcăli statul.

Pe acelaşi subiect

Unele mașini au fost folosite inclusiv în jafuri, spune presa din Peninsulă. Ancheta a fost condusă de procurorii care se ocupă de cazurile anti-mafia, din zona Genova, iar investigația a durat mai bine de un an. Anchetatorii au strâns dovezi, iar apoi au trecut la fapte.

O vastă operațiune a fost declanșată în Genova și Alexandria, soldată cu confiscarea a 1782 de mașini, toate pe numele românilor. Procurorii sunt însă convinși că numărul automobilelor ar putea fi mai mare.

În cazul celor 3 români, autoritățile italiene au făcut publice doar inițialele: S.I.P. - 30 de ani, P. D. – 43 de  an și M.I. – 51 de ani. Toți aveau antecedente penale și erau cunoscuți de polițiștii italieni.

Anchetatorii vor să aprofundeze cercetările, pentru a afla dacă în spatele acestei afaceri e o organizație mafiotă.

Sursa: La Stampa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rețeaua de escroci români care a șocat Italia: aveau o afacere ilegală cu aproape 2000 de mașini de lux - Ferrari, Porsche și SUV-uri