Antena Meniu Search
x

Revelion a fost în toată lumea. Iar marii lideri politici au transmis mesaje pentru 2017

Liderii politici din întreaga lume şi-au prezentat tradiţionalele mesaje de Anul Nou. Urările festive nu au ascuns îngrijorarea provocată de ameninţarea teroristă şi ascensiunea formaţiunilor politice populiste.

Vezi și

Liderii politici din întreaga lume şi-au prezentat tradiţionalele mesaje de Anul Nou. Urările festive nu au ascuns îngrijorarea provocată de ameninţarea teroristă şi ascensiunea formaţiunilor politice populiste.

Barack Obama le-a vorbit, pentru ultima dată, americanilor din postura de preşedinte. 

"În timp ce mă pregătesc să preiau un rol şi mai important, cel de cetăţean, vreau să ştiţi că voi fi alături de voi la fiecare pas, pentru a fi sigur că această ţară va îndeplini promisiunea fondatorilor săi, aceea că noi toţi suntem egali.", a fost mesajul fostului lider american.

Vladimir Putin consideră că anul care a trecut a fost o "provocare", dar Rusia i-a făcut faţă cu bine.

Pe acelaşi subiect

"Greutăţile pe care le-am înfruntat ne-au unit mai îndeaproape, ne-au încurajat să ne realizăm potenţialul enorm şi să mergem înainte.", a transmis Putin.

Pentru Angela Merkel, terorismul rămâne cea mai gravă problemă cu care se va confrunta Germania şi în acest an. 

"Este demn de dispreţ ca atacurile teroriste să fie executate de oameni care au pretins că doresc protecţia ţării noastre, care s-au bucurat de dorinţa ţării noastre de a-i ajuta.", condamnă Angela Merkel.

Papa Francisc a coborât în mijlocul credincioşilor din Piaţa Sfântul Petru după slujba de Anul Nou, în care a vorbit despre datoria de a-i ajuta pe tinerii defavorizaţi.

"Nu putem vorbi despre viitor fără să ne gândim la aceste chipuri tinere şi fără să acceptăm răspunderea pe care o avem faţă de aceşti tineri.", a transmis suveranul pontif.

Preşedintele Francois Hollande, care îşi încheie şi el mandatul în acest an şi nu va candida pentru unul nou, a vorbit despre reacţia francezilor la atacurile teroriste din 2016. 

"Aţi continuat să trăiţi, să munciţi, să ieşiţi în oraş, să vă plimbaţi, să iubiţi libertatea. Puteţi fi mândri de voi. Dar nu am terminat cu flagelul terorismului. Trebuie să continuăm să-l combatem!", îndeamnă președintele francez.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, şi-a prezentat urările de anul nou pe o reţea socială. În mod neaşteptat, le-a urat "la mulţi ani" şi numeroşilor săi duşmani care, în opinia sa, "au pierdut lupta şi acum nu mai ştiu ce să facă". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Revelion a fost în toată lumea. Iar marii lideri politici au transmis mesaje pentru 2017