Antena Meniu Search
x

Revolta de la BBC ia sfârşit. Gary Lineker va reveni pe post după ce a criticat guvernul. Televiziunea anunţă că-şi revizuieşte regulile

Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere. Fostul atacant englez va reveni din nou la emisiunea Meciul Zilei, după perturbarea programelor BBC Sport în weekend.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 13:08

Gary Lineker
Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere - Profimedia

"Gary este o parte valoroasă a BBC. Ştiu cât de mult înseamnă BBC pentru Gary şi aştept cu nerăbdare să ne prezinte emisiunea în weekendul care vine", a declarat directorul general Tim Davie, potrivit news.ro. Acesta anunţă, de asemenea, că BBC va lansa o revizuire a liniilor directoare privind utilizarea reţelelor de socializare.

Reacţia lui Gary Lineker, după ce a ajuns la o înţelegere cu conducerea BBC

"Mă bucur că am ajuns la un consens. Aştept cu nerăbdare să revin în emisie", a spus Gary Lineker. Programul „Meciul zilei” a fost difuzat sâmbătă timp de doar 20 de minute, fără comentarii sau analize din partea prezentatorilor, iar ediţia de duminică după un format similar a fost, de asemenea, redusă la 15 minute.

Săptămâna trecută, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ”o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii '30”.

Suspendarea lui, vineri, a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp. Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai recognoscibile feţe şi voce asociate cu fotbalul, au încetat munca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Revolta de la BBC ia sfârşit. Gary Lineker va reveni pe post după ce a criticat guvernul. Televiziunea anunţă că-şi revizuieşte regulile