Antena Meniu Search
x

Revoltă în SUA. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere destituirea preşedintelui Donald Trump

Mii de persoane au participat duminică la marşuri şi mitinguri convocate în 46 de oraşe din Statele Unite pentru a cere Congresului să înceapă procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump, informează EFE.

Mii de persoane au participat duminică la marşuri şi mitinguri convocate în 46 de oraşe din Statele Unite pentru a cere Congresului să înceapă procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump, informează EFE.

La aceste marşuri, convocate de activişti pentru drepturile omului, participanţii au protestat şi faţă de măsurile luate de Trump în sfera imigraţiei, faţă de afacerile preşedintelui american în străinătate, posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi presupusa obstrucţionare a anchetei în acest caz.

"Obstrucţionarea justiţiei şi faptul că a încălcat 'clauza remuneraţiilor străine' sunt ambele motive constituţionale pentru ca actualul Congres să-l ancheteze şi să-l destituie pe preşedinte", a declarat pentru EFE Tudor Popescu, din partea grupului Indivisible CA D-39, principalul organizator al manifestaţiei din Los Angeles, oraş californian unde a avut loc cel mai mare protest la adresa lui Trump, care - după spusele organizatorilor - a reunit aproape 10.000 de participanţi.

Potrivit Xinhua, protestatarii din Los Angeles purtau pancarte pe care se putea citi 'CEL MAI RĂU PREŞEDINTE DIN CÂŢI AU EXISTAT VREODATĂ' şi au scandat 'Jos, jos, jos cu Trump, sus, sus, sus poporul@

Pe acelaşi subiect

Tot la Los Angeles a avut loc şi o contramanifestaţie în faţa sediului poliţiei locale. Mike Tokes, unul dintre promotorii acestui miting, a declarat presei locale că prezenţa sa se datorează nevoii de 'a contracara acţiunile stângii liberale' şi i-a invitat pe susţinătorii lui Trump să-l sprijine pe preşedinte, fie în mod public, fie pe reţelele de social media.

Susţinătorii lui Trump fluturau drapele americane şi purtau pancarte cu sloganul lui Trump din timpul campaniei electorale: 'Să redăm măreţia Americii'.

Totuşi, participarea la cele 46 de marşuri a fost destul de redusă, notează EFE. Unul dintre proteste s-a desfăşurat la New York, unde s-au adunat doar câteva zeci de persoane în faţa Trump International Hotel, unde a participat şi un grup de oameni care şi-au manifestat sprijinul pentru Trump. Cele două marşuri s-au desfăşurat fără incidente.

 'Mâini foarte mici nu pot construi zidul" de la graniţa cu Mexicul, au strigat protestatarii din New York, unde un bărbat deghizat în preşedintele rus Vladimir Putin era aşezat pe umerii unei alte persoane deghizate în Donald Trump şi purta o pancartă pe care se putea citi 'Nu există legături cu Rusia. Credeţi-mă'.

Un alt marş anti-Trump a avut loc în Palm Beach, statul Florida, la clubul Mar-a-Lago, proprietate a preşedintelui american. 

"Astăzi mărşăluim în solidaritate cu alte oraşe din SUA pentru a declara că dorim legiuitori care să acorde prioritate persoanelor şi, pe baza dovezilor, să voteze destituirea preşedintelui", a declarat pentru EFE Sharyn Richardson, organizatoarea marşului din Austin, statul Texas.

În Atlanta, statul Georgia, câţiva manifestanţi au cerut destituirea preşedintelui american pe motiv că 'regimul lui Trump şi a lui Pence (vicepreşedintele Mike Pence - n.r.) trebuie să se care' de la Casa Albă.

Nici la Chicago şi la New Orleans numărul participanţilor la mitinguri nu a fost foarte mare, organizatorii informând că prezenţa a fost de 100, respectiv 300 de persoane. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Revoltă în SUA. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere destituirea preşedintelui Donald Trump