Antena Meniu Search
x

Revolte din cauza secetei în Brazilia

Brazilia se luptă de mai multă vreme cu o secetă aproape fără precedent în istorie. Dar, în oraşul Salvador de Bahia, criza a devenit dramatică în ultimele zile, după avarierea unei conducte magistrale de apă, în urma unui accident

Vezi și

Brazilia se luptă de mai multă vreme cu o secetă aproape fără precedent în istorie. Dar, în oraşul Salvador de Bahia, criza a devenit dramatică în ultimele zile, după avarierea unei conducte magistrale de apă, în urma unui accident

Disperaţi, oamenii au ajuns să atace camioanele-cisternă care transportă lichidul devenit deosebit de preţios. 

S-a întâmplat la 1 aprilie dar nu a fost deloc o glumă: un accident de şantier a lăsat 30 la sută din populaţia oraşului fără nicio picătură de apă. Armata a trimis camioane-cisternă să aprovizioneze spitalele, dar şcolile şi universitatea şi-au suspendat cursurile iar locuitorii cartierelor sărace se simt lăsaţi în voia soartei.

Afaceriştii n-au pierdut ocazia să se îmbogăţească şi cer aproape cinci dolari pentru doi litri de apă minerală. Cei care nu-şi permit să plătească atâta se descurcă aşa cum pot. Unii merg pe jos câţiva kilometri până la o fântână veche, devenită singura sursă de apă potabilă pentru câteva cartiere. Alţii au ajuns să se aprovizioneze din apele murdare ale unui râu. Iar cei ce şi-au pierdut răbdarea atacă puţinele camioane cu apă care mai ajung în zonă, în urma protestelor populaţiei.

Două asemenea camioane au fost luate cu asalt de un grup numeros de adulţi şi copii care nu s-au mulţumit să-şi umple sticlele ci s-au scăldat în voie şi au risipit apa pe drum. Între timp, sute de oameni muncesc zi şi noapte la instalarea unei noi conducte, în speranţa că o vor termina înainte ca situaţia să degenereze şi mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Revolte din cauza secetei în Brazilia