Antena Meniu Search
x

Rezultatele sondajului mondial privind minoritățile sexuale. Procentele de gay, bisexuali și pansexuali din populație

Homosexuali, bisexuali, sau polisexuali, 1 din 10 adulţi se declară parte a comunităţii LGBT. La nivel mondial a fost realizat primul sondaj detaliat despre minorităţile sexuale, iar rezultatele sunt următoarele: 3% dintre repondenţi spun că sunt parte a comunităţii gay, 4% se declară bisexuali şi 1% pansexuali, adică se simt atraşi de o persoană indiferent de sex. Tot 1% se declară asexuali, adică nu simt niciun fel de atracţie sexuală.

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 20:26

Vezi și

Statistica în România nu este deloc departe de cea mondială. 9% dintre români spun că aparţin uneia dintre minorităţile sexuale, cei mai mulţi, 4%, spun că sunt bisexuali. Cei mai mulţi membrii ai comunităţii LGBT+ trăiesc în Brazilia conform studiului, iar cei mai puţin în Peru. 

Dacă este să ne uităm la topul pe generaţii, comunitatea LGBT+ are cei mai mulţi membri declaraţi în rândul generaţiei Z, adică persoanele născute după 1997. Vorbim despre un procent de 18 la sută. Studiul, la care au participat 22.000 de persoane din 30 de ţări, arată că aproape jumătate din populaţia adultă spune că ştie pe cineva, are un cunoscut care aparţine acestei comunităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rezultatele sondajului mondial privind minoritățile sexuale. Procentele de gay, bisexuali și pansexuali din populație