Antena Meniu Search
x

Video Rishi Sunak, amendat de poliţie pentru că nu a purtat centura de siguranţă. Ce sancţiune a mai primit premierul britanic în trecut

Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri pentru că, în timp ce filma un clip pentru reţelele de socializare de pe bancheta din spate a unei maşini aflate în mişcare, nu a purtat centura de siguranţă, informează Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 14:14

Vezi și

Sunak, care şi-a cerut scuze joi pentru o " scurtă eroare de raţionament", a postat înregistrarea video pe contul său de Instagram în timp ce se afla într-o călătorie în nord-vestul Angliei. Clipul a fost amplu distribuit de alţi internauţi care au observat că premierul britanic nu purta centura de siguranţă.

În înregistrare, Sunak discută cea mai recentă rundă de finanţări guvernamentale pentru ''dezvoltarea'' anumitor comunităţi din teritoriu şi se adresează camerei de filmat de pe bancheta din spate a maşinii fără să poarte centura.

Rishi Sunak, amendat şi pentru încălcarea regulilor de carantină

Poliţia locală a anunţat în aceeaşi zi că va investiga incidentul şi a confirmat vineri seara că a avut loc o infracţiune. Este a doua oară când Sunak primeşte o amendă de când e în guvern, după ce anul trecut a fost amendat împreună Boris Johnson pentru încălcarea regulilor de carantină anti-COVID-19.

În Marea Britanie, amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă poate ajunge la 500 de lire sterline dacă nu e vorba despre o situaţie excepţională cum ar fi în cazul serviciilor de urgenţă, în taxi sau atunci când un şofer conduce în marşarier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rishi Sunak, amendat de poliţie pentru că nu a purtat centura de siguranţă. Ce sancţiune a mai primit premierul britanic în trecut