Antena Meniu Search
x

Român condamnat la închisoare în Anglia, pentru trafic de droguri. De după gratii şi-a povestit viaţa

Marian Stoica, un român de 35 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în Anglia, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.08.2019, 16:00

Românul făcea 1.000 de lire sterline pe săptămână
Românul prins cu droguri în Anglia, condamnat la patru ani de închisoare - Hepta

Marian Stoica, un român de 35 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în Anglia, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Românul a fost capturat în Tunbridge Wells, un oraş cu circa 75.000 de locuitori situat în apropiere de Birmingham.

Român prins cu droguri în Anglia, condamnat la patru ani de închisoare

Conform Kent Online, Marian se afla de mai puţin de şase luni în Anglia în momentul în care a fost prins cu droguri.

A fost judecat în regim de urgenţă şi condamnat la închisoare. Totuşi, românul a ajuns o adevărată vedetă. Deşi aflat după gratii, a suscitat interes pentru jurnaliştii englezi care i-au luat un interviu şi l-au rugat să-şi povestească viaţa.

Şi-a început viaţa infracţională în România pe când avea doar 16 ani. A fost condamnat de 10 ori pentru comiterea unui număr total de 17 infracţiuni.

Cele mai mari condamnări au fost în 2008, şase ani pentru viol, şi în 2014, nouă ani, redusă ulterior la opt ani, pentru tentativă de omor şi posesie ilegală de armă de foc.

A fost eliberat în 2018, după ce a efectuat ceva mai mult de 50% din condamnare. A fost momentul în care şi-a dorit să-şi schimbe radical viaţa, mai ales că mama lui tocmai fusese diagnosticată cu cancer la sân.

A plecat în Anglia, la muncă. S-a angajat la o fermă de pui, din Bradford, iar apoi la o spălătorie auto din Tunbridge Wells.

La spălătoria auto a fost acostat de un renumit traficant local de droguri care l-a momit cu 1.000 de lire sterline pe săptămână pentru a intra în gruparea infracţională.

Banii l-au convins, astfel că Marian a renunţat la jobul său după numai patru zile şi s-a pus la dispoziţia traficantului.

Românul prins cu droguri în Anglia susţine că voia să facă bani pentru tratamentul mamei sale

Lucra în schimburi de câte 12 ore şi a primit un telefon Nokia pe care primea, prin sms, codurile poştale ale locaţiilor unde trebuia să ducă drogurile.

La sfârşitul schimbului pasa telefonul înlocuitorului său de la care prelua iar telefonul după alte 12 ore.

A fost dat în vileag de una dintre clientele sale care a recunoscut că a cumpărat de cel puţin cinci ori droguri de la român.

Oprit în trafic, Marian a fost găsit cu 18 pungi cu droguri asupra sa şi încă două plasate sub scaunul maşinii pe care o folosea.

În instanţă a încercat să-i îmbuneze pe judecători cu situaţia mamei sale. Şi-a recunoscut vina, a recunoscut că banii l-au convins să se apuce iar de infracţiuni, dar a precizat că îşi dorea să strângă banii pentru tratamentul mamei sale.

Magistraţii nu s-au lăsat impresionaţi şi l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român condamnat la închisoare în Anglia, pentru trafic de droguri. De după gratii şi-a povestit viaţa