Antena Meniu Search
x

Român din Italia, arestat după ce i-a oferit un copil de 2 ani unui turist, în schimbul banilor

Un tânăr român din Italia a fost arestat după ce a încercat să-i dea un copil de doi ani unui turist, în schimbul banilor, în districtul Ostia din Roma.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.07.2020, 16:02

Român din Italia, arestat după ce i-a oferit un copil de 2 ani unui turist, în schimbul banilor
Băiețelul, găsit deshidratat, a fost preluat de autoritățile italiene - Profimedia Images | imagine ilustrativă
  • Românul de 23 de ani a fost arestat de ofițerii de la Guardia di Finanza
  • Copilul, plasat în custodia autorităților

Caz înfiorător în cunoscuta stațiune Ostia, din Roma. Un tânăr bărbat, care mergea de mână cu un copilaș de doar doi ani, s-a oprit în fața unui turist și i-a oferit băiatul contra cost, infomează blogsicilia.it.

Fără a sta prea mult pe gânduri, turistul a apelat imediat la 117. "Este un bărbat care încearcă să vândă un copil, se îndreaptă spre plaja Finanzere", le-a spus acesta agenților de la Guardia di Finanza, unitate specializată în protecția persoanelor în situații de risc, apărarea ordinii și siguranței publice și antiterorism.

În doar câteva minute, o patrulă a "băștilor verzi" s-a deplasat la plaja indicată, acolo unde l-au depistat pe românul care încerca să dea copilul oricui s-ar fi arătat interesat. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, i-a pasat băiatul unui trecător și a luat-o la fugă, însă a fost prins după o cursă de aproximativ 200 de metri. Acesta a rezistat arestului și i-a atacat pe oamenii legii, însă a fost imobilizat și dus la închisoarea Regina Coeli.

Potrivit sursei citate, românul va fi cercetat pentru exploatare de minori și agresare a unui oficial.

Autoritățile italiene au pornit mai multe investigații și încearcă să afle al cui este băiețelul. Găsit deshidratat, acesta a fost dus la un spital din Ostia pentru a primi tratament adecvat, urmând a fi palsat în custodia autorităților.

Se presupune că copilul ar fi dintr-o tabără de persoane fără adăpost care își fac veacul prin capitala Italiei, dar nu este exclusă nici ipoteza unei răpiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român din Italia, arestat după ce i-a oferit un copil de 2 ani unui turist, în schimbul banilor