Antena Meniu Search
x

Român prins în baza probelor ADN, la 17 ani după ce a comis un jaf în Italia

Un român de 42 de ani rezident la Moncalieri, în Italia, a fost prins la 17 ani după ce a comis un jaf tot în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.07.2021, 18:26

Românul ar fi comis în august 2004 jaful de care este acuzat
Românul ar fi comis în august 2004 jaful de care este acuzat - Stock Image via Torino Today
  • Românul ar fi comis în august 2004 jaful de care este acuzat.

Atacul s-a produs în august 2004, în Cuorgne, oraş situat la aproximativ 35 de kilometri de Torino. Românul a spart geamul unei vile deţinute de proprietarul unei brutării şi a furat bunuri în valoare de circa 30.000 de euro.

Conform Torino Today, vorbim despre furtul a patru puşti, arme deţinute legal de patronul brutăriei, dar şi de televizoare, camere de filmat, bijuterii de aur şi de argint şi instrumente muzicale.

Victima jafului comis de român a murit între timp

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au ridicat mai multe probe de la faţa locului, inclusiv două mucuri de ţigară de pe care au reuşit să recupereze un profil ADN. Chiar şi aşa, autorităţilor italiene le-a luat aproape 17 ani pentru a stabili că profilul ADN recuperat de pe mucurile de ţigară corespunde cu ADN-ul românului de 42 de ani rezident în Moncalieri, după ce acesta din urmă a dat o probă de salivă.

Românul urmează să plătească pentru infracţiunea comisă, iar mesajul transmis de autorităţile italiene a fost unul ferm: "Nu trebuie să ne pierdem speranţa". Totuşi, victima jafului nu se mai vede răzbunată. Extrem de afectat de infracţiunea căreia i-a căzut victimă, patronul brutăriei nu şi-a mai revenit şi a murit la câţiva ani după incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român prins în baza probelor ADN, la 17 ani după ce a comis un jaf în Italia