Antena Meniu Search
x

Româncă dispărută de 20 de ani în Italia, victima unui criminal în serie

Virginia Mihai, o româncă dispărută în 1999 în Italia a fost victima unui criminal în serie, arată o serie de descoperiri ale poliției, făcute abia acum, după 20 de ani.

de Redactia Observator

la 18.10.2019, 18:51

O româncă dispărută în 1999 în Italia a fost victima unui criminal în serie, arată o serie de descoperiri ale poliției, făcute abia acum, după 20 de ani. Virginia Mihai a fost ucisă, tranșată și aruncată la porci de către propriul soț. Individul, care e italian, era bănuit că a ucis și alte două femei. Noi resturi umane găsite abia acum în fosta fermă de porci a ucigașului au confirmat bănuielile polițiștilor.

Potrivit ziarului Corriere della Serra, echipa de anchetatori care a reînceput cercetările la final de septembrie a găsit resturi umane în canalizarea unei foste ferme de animale din Velo d'Astico, în regiunea Veneto. 

Dovezi găsite după 20 de ani

În timpul verii, aceiași anchetatori reușiseră să găsească o unghie, care s-a dovedit a fi a româncei Virginia Mihai, dispărută în aprilie în 1999. În urma descoperirilor recente însă, polițiștii italieni sunt convinși că italianul Valerio Sperotto a ucis-o pe Virginia Mihai, care-i fusese a doua soție, și pe alte două femei. Cele trei victime ar fi fost omorîte, tranșate și date la porci, pentru ca să dispară orice urmă a crimelor.

De altfel, conform ilsussidiario.net, într-o fosă din fosta fermă de animale a fost găsită și o drujbă. Anchetatorii cred că a fost folosită pentru tranșarea corpurilor celor 3 femei. Cazul au fost extrem de dificile de rezolvat pentru polițiștii italieni mai ales că asasinul Valerio Sperotto a murit în 2011. 

Cum a dispărut românca

Virginia Mihai a fost ultima victimă a italianului. Femeia, care a fost director al unui oficiu poștal din Craiova, a dispărut pe 22 aprilie 1999, când avea 41 de ani, spune today.it. Pe atunci era chiar soția lui Valerio Sperotto, aflat la a doua căsătorie.

Fotografie de arhivă cu Virginia Mihai

În momentul dispariției, a fost găsită doar mașina româncei, un Renault Clio cu numere românești. Automobilul era parcat în apropiere de gara din Vicența.

Valerio Sperotto a susținut atunci că, în mod sigur, românca a luat trenul și a dispărut, o ipoteză care nu i-a convins pe anchetatori. Polițiștii nu au reușit însă să identifice nicio dovadă. Acum, după 20 de ani, când a fost descoperită o unghie aparținând româncei, era mult prea târziu, criminalul fiind mort de 8 ani.

Valerio Sperotto, ucigașul româncei

Dispariții similare

Prima victimă a criminalului în serie a fost prima lui soție. Elena Zecchinato, numită și Ivette, după originile sale franțuzești a dispărut cu 11 ani înaintea româncei Virginia Mihai. Cele două cazuri se aseamnănă, de altfel, foarte mult.

De Elena Zecchinato nu s-a mai știut nimic din 17 februarie 1988, Căutările care au fost desfășurate nu doar în Italia, ci și în străinătate, nu au dus la niciun rezultat.

Elena Zecchinato, prima soție a lui Valerio Sperotto

A treia victimă, posibil tot româncă

Cealaltă victimă a lui Valerio Sperotto era o tânără de 25 de ani, despre anchetatorii spun că ar fi fost originară din Europa de Est. Ziarul Il Giornale di Vicenza, care citează surse din anchetă, spune că ar fi fost tot o româncă. Ea a fost iubita italianului după prima căsătorie, dar înainte de a o cunoaște pe Virginia Mihai. Tânăra de 25 de ani și individul au locuit într-un apartament de pe strada Roma din Velo d'Astico. La un moment dat, tânăra a dispărut și ea fără urmă.

Nici în cazurile acestor două femei, polițiștii italieni nu au reușit să găsească dovezi, deși îl suspectau de crimă pe Valerio Sperotto. Individul a murit fără a putea fi dus la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Româncă dispărută de 20 de ani în Italia, victima unui criminal în serie