Antena Meniu Search
x

Româncă fugară, căutată pentru răpire și crimă, eliberată din greșeală în Spania

O româncă fugară, căutată de 19 de ani pentru răpire și crimă, a fost eliberată din greșeală în Spania, la doar câteva zile după ce fusese arestată. A ajuns din nou în libertate în urma unei erori de computer.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 05.12.2019, 18:20

Polițiști spanioli într-o misiune
O româncă fugară, condamnată la 17 ani de închisoare, a fost eliberată din greșeală în Spania - Ultima Hora

O româncă fugară, căutată de 19 de ani pentru răpire și crimă, a fost eliberată din greșeală în Spania, la doar câteva zile după ce fusese arestată. A ajuns din nou în libertate în urma unei erori de computer.

Femeia de 40 de ani din București a fost arestată pe 28 noiembrie de poliția spaniolă și încarcerată la închisoarea din Palma. De 19 de ani era fugară și căutată în România, unde a fost condamnată la 17 ani de închisoare.

În anul 2000, când avea 21 de ani, ea a sechestrat un bărbat și l-a forțat să vândă locuința, arată ziare.com. Ea a fost ajutată de doi complici, un bărbat și o femeie. Captivul a fost în cele din urmă eliberat însă, din cauza condițiilor groaznice în care a fost ținut ostatic, a murit pe patul de spital. În 2006, femeia a primit pedeapsa finală, de 17 ani după gratii.

Cum a fost eliberată românca

Abia zilele trecute a fost depistată de poliția spaniolă, care, în baza mandatului european de arestare, se pregătea să o extrădeze pe bucureșteancă în România, ca să-și execute pedeapsa. Când au dus-o la tribunal pentru a prelungi arestarea în vederea extrădării, judecătorul a decis, spre surprinderea tuturor, să o elibereze. 

Potrivit ziarului spaniol Ultima Hora, judecătorul a consultat baza de date și nu a găsit niciun ordin de detenție pe numele româncei, din cauza unei erori de computer. El ar fi încercat apoi să obțină informații de la tribunalele superioare, dar nimeni nu a putut clarifica situația. În cele din urmă, magistratul a decis eliberarea femeii.

Același ziar spaniol spune că situația este complicată, pentru că legea spaniolă nu permite arestarea de două ori a unei persoane pentru aceeași infracțiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Româncă fugară, căutată pentru răpire și crimă, eliberată din greșeală în Spania