Antena Meniu Search
x

Româncă reținută, după ce i-a oferit unui pensionar spaniol o îmbrățișare de 10.000 de euro

O româncă de 22 de ani a fost reținută la Benidorm, în Spania, după ce a lăsat un pensionar spaniol fără ceasul și lanțul de aur de 10.000 de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.08.2020, 18:47

Românca reținută are 22 de ani
Românca riscă ani grei de închisoare - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românca de 22 de ani a fost reținută în timp record.
  • Pensionarul spaniol și-a recuperat bunurile furate.

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de marți, când românca a acționat după un model deja devenit clasic.

Conform The Olive Press, românca l-a acostat pe pensionar într-o stație de transport în comun. I-a solicitat mai multe informații și, ulterior, drept mulțumire, i-a oferit o îmbrățișare.

În momentul îmbrățișării, românca a acționat cu o dexteritate ieșită din comun și l-a lăsat pe pensionar fără ceas și lanțul de aur.

Din fericire, bărbatul a descoperit la timp dispariția bunurilor și a alertat forțele de ordine, polițiștii reușind să o captureze pe româncă în timp record.

Bunurile, cu o valoare totală estimată la circa 10.000 de euro, au fost recuperate și predate victimei, în timp ce românca a fost reținută.

Deși în astfel de cazuri atacatorii lucrează în echipă, anchetatorii au stabilit că, de această dată, românca a lucrat singură.

Incidentul readuce însă în prim-plan un fenomen care a băgat spaima în spanioli, mai mulți români fiind implicați în astfel de incidente.

Pandemia de coronavirus redusese spre zero comiterea unor astfel de infracțiuni, însă se pare că atacatorii au revenit la vechile obiceiuri.

Principalele victime ale românilor care comit furturi prin metoda îmbrățișării sunt persoanele în vârstă, de preferat chiar turiști străini.

Astfel, în ultimele 18 luni, un pensionar olandez a fost jefuit de bunuri de 100.000 de euro în Calp, oraș situat în provincia Alicante, iar alți doi pensionari britanici au fost atacați în Benissa, respectiv Benidorm.

Unul dintre pensionarii britanici a reușit să ofere un răspuns pe măsură și să-l facă pe atacatorul român să-și rupă brațul în momentul în care încerca să fugă de la locul faptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Româncă reținută, după ce i-a oferit unui pensionar spaniol o îmbrățișare de 10.000 de euro