Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea româncelor Liliana şi Ramona, care s-au căsătorit și au devenit primul cuplu gay din Sardinia

Într-o comună cu 35 de mii de locuitori din Sardinia, Liliana şi Ramona au devenit primul cuplu gay recunoscut de autorităţile din zonă. Cele două românce şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile, dar şi a prietenilor.

de Redactia Observator

la 14.07.2018 , 22:40

Într-o comună cu 35 de mii de locuitori din Sardinia, Liliana şi Ramona au devenit primul cuplu gay recunoscut de autorităţile din zonă. Cele două românce şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile, dar şi a prietenilor. La ceremonie au ajuns şi români îmbrăcaţi în haine tradiţionale.

Într-o comună cu 35 de mii de locuitori din Sardinia, Liliana şi Ramona au devenit primul cuplu gay recunoscut de autorităţile din zonă. Cele două românce şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile dar şi a prietenilor. La ceremonie au ajuns şi români îmbrăcaţi în haine tradiţionale.

Ramona are 50 de ani şi s-a născut în Bistriţa. În urmă cu 10 ani s-a angajat în Italia ca asistentă medicală. După o lună şi-a adus şi iubita, care lucrează ca îngrijitoare. Liliana este din Brăila şi are 42 de ani. 

Vezi și

În 2016, Italia a recunoscut căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex. Tot atunci, Liliana şi-a luat inima în dinţi şi i-a oferit inelul de logodnă prietenei sale. 

"În ţara mea, din păcate, nu există încă legislaţie care să permită căsătoriile homosexuale. Sper că şi acolo se vor decide să facă acest pas spre civilizaţie cât mai curând posibil", a declarat Liliana pentru publicaţia italiană  "La Nuova Sardegna".

Anul trecut, o altă româncă, stabilită în Brescia, şi-a unit destinele cu iubita sa din Italia. Cele două au şi o fetiţă pe care o cresc împreună. În România, recunoaşterea căsătoriilor între persoanele de același sex, încheiate în afara ţării, sunt dezbătute de mai bine de un an la Curtea Constituţională. Totul după ce un cuplu format dintre un român şi un american au contestat la CCR două articole din Codul Civil care nu le recunosc căsătoria oficiată în Belgia, stat al Uniunii Europene. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Povestea româncelor Liliana şi Ramona, care s-au căsătorit și au devenit primul cuplu gay din Sardinia