Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay, astăzi, printr-o decizie care va aplica în toate ţările membre ale UE.

de Redactia Observator

la 05.06.2018 , 12:14

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay, astăzi, printr-o decizie care va aplica în toate ţările membre ale UE.

Potrivit deciziei anunțate printr-un comunicat de presă al Curții, noțiunea de căsătorie include uniunea între persoane de același sex.

În realitate, decizia se referă la interdicţia de a sta mai mult de trei luni în România, impusă de statul român unui cetăţean căsătorit legal cu un român.

Articolul continuă după reclamă

"Deși statele membre au libertatea de a decide dacă autorizează sau nu căsătoriile între persoane de același sex, nu pot obstrucționa libertatea unor cetățeni rezidenți ai Uniunii Europene refuzându-le căsătoria cu soțul de același sex, dintr-o țară care nu este membră a UE", se arată în comunicatul curții.

Statele membre ale Uniunii Europene nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al Uniunii prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor, a stabilit astăzi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în cauza privindu-i pe cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi pe partenerul său de acelaşi sex, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat România să accepte căsătoria unui cuplu gay