Antena Meniu Search
x

Români prinşi sfidând regulile anti-Covid, într-o cunoscută staţiune din Austria: "Au fost verificaţi şi amendaţi" 

Poliţia din Austria a prins 96 de turiști europeni, inclusiv cetățeni români, care încălcau regulile anti-Covid, în stațiunea St. Anton am Arlberg, un loc renumit și extrem de apreciat de iubitorii sporturilor de iarnă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.01.2021, 07:11

  • Austria, o ţară cu puţin sub 9 milioane de oameni, a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid şi 7.703 de decese.

Primarul din St. Anton a declarat că zeci de tineri turişti din întreaga Europă, care au venit recent în oraş, au sfidat regulile impuse de pandemie, potrivit Reuters.

"Erau britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi şi polonezi. Toți au fost verificaţi şi amendaţi", au transmis poliţiştii din provincia Tirol, prin intermediul unui comunicat.

Vineri seară, 15 ofițeri au făcut verificări în 44 de hoteluri, iar cei care au fost prinși încălcând regulile riscă amenzi de până la 2.180 de euro.

Austriaa înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid şi 7.703 de decese

istockphoto.com

Austria, o ţară cu puţin sub 9 milioane de oameni, a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid şi 7.703 de decese.

Austria: schiorii nu pot rămâne peste noapte într-o staţiune

În decembrie, țara a fost într-un lockdown naţional, cu magazinele neesenţiale închise. 

Din 19 decembrie până în 10 ianuarie au existat reguli severe privind intrarea în ţară, în mare parte pentru a descuraja schiorii. 

Turiștii veniţi din aproape toate ţările din Europa au fost nevoiţi să intre în carantină.

Cu toate acestea, deşi schiorii nu pot rămâne peste noapte într-o staţiune, noi contaminări au apărut printre profesorii de schi, cursurile fiind permise pentru vizitatorii din Europa.

Cazările sunt permise doar călătoriilor de afaceri, iar primarul Sf. Anton, Helmut Mall, a declarat că noii sosiţi s-au înregistrat la adrese locale şi au spus că sunt în căutarea unui loc de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Români prinşi sfidând regulile anti-Covid, într-o cunoscută staţiune din Austria: "Au fost verificaţi şi amendaţi"