Patru români acuzați de spălare de bani, reținuți în Irlanda

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 03.06.2020, 16:41.
Actualizat: 03.06.2020, 16:50

Patru români au fost reținuți în Irlanda, fiind acuzați de comiterea infracțiunii de spălare de bani.

Românii reținuți sunt bănuiți că fac parte dintr-o grupare mai mare de crimă organizată

Românii sunt acuzați că au creat un prejudiciu de circa 1,5 milioane de euro

Hepta

Cei patru au fost ridicați de forțele de ordine, după ce oamenii legii au făcut mai multe percheziții în diferite locații din nordul și vestul Irlandei.

Conform Dublin Live, cei patru români au fost încarcerați în locații diferite și urmează să fie interogați separat în speranță că autoritățile locale vor obține mai multe detalii despre gruparea de crimă organizată din care cei patru fac parte.

S-a stabilit că cei patru români făceau spălare de bani grație unor conturi bancare deschise pe nume fictive și cu ajutorul cărora cei patru rulau banii până când li se pierdea urma.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat documente, sume importante de bani, dar și telefoane prin intermediul cărora cei patru păstrau legătura.

Ancheta a scos la iveală faptul că banii erau obținuți din comiterea unor infracțiuni precum proxenetism, fraude informatice și furturi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.