Video

Românii au început să fure din casele evacuate în Germania, după inundaţiile catastrofale

De Redactia Observator.
Publicat: 20.07.2021, 14:45.
Actualizat: 20.07.2021, 17:46

Inundaţiile au lovit şi Germania dar asta nu a sensibilizat chiar pe toată lumea. În haosul creat, câţiva români au văzut chiar ocazia perfectă de a fura din casele celor evacuaţi.  

Au luat tot ce le-a picat în mână, de la aparate electronice şi obiecte de mobilier până la fier vechi. Poliţia a primit mai multe apeluri în care oamenii raportau cazurile de furt. Un român a fost arestat şi mai mulţi sunt căutaţi acum de autorităţile germane.

De asemenea, poliţia a făcut apel la martori să ajute la identificarea indivizilor şi să raporteze numărul de înmatriculare al maşinilor cu ajutorul cărora hoţii au transportat bunurile.

165 de morţi, cel mai recent bilanţ al inundaţiilor din Germania

Citește și:

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute.

În regiunea Renania-Palatinat, cea mai afectată de dezastru, "numărul morţilor este de 117", faţă de 112 anterior, "şi sunt 749 de răniţi", a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz. În Renania de Nord-Westfalia, ultimul bilanţ de duminică a arătat "cel puţin" 47 de morţi, în timp ce un deces era anunţat în Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend.

Germania este în stare de şoc în faţa celei mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării. Duminică, cancelarul Angela Merkel a mers în satul Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent dezlănţuit, a distrus o parte din centrul istoric.

"Limba germană nu are cuvinte să descrie dezastrul cauzat", a mărturisit cancelarul, descriind o distrugere "suprarealistă" şi promiţând ajutor din partea statului federal. De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie de mai multe miliarde de euro.

Dezastrul din Germania, dar şi din Belgia, Olanda şi Austria, este rezultatul "amânării şi al ezitării guvernelor în materie de combatere a schimbărilor climatice", susţin experţii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.