Antena Meniu Search
x

Românul Lagarder Danciu i-a obligat pe poliţiştii spanioli să îl aresteze, în centrul Madridului. Bărbatul a fost luat pe sus de agenţi (VIDEO)

Unul dintre cei mai cunoscuţi români din Spania, Lagarder Danciu, i-a obligat practic pe poliţiştii spanioli să îl aresteze duminică la prânz.

Unul dintre cei mai cunoscuţi români din Spania, Lagarder Danciu, i-a obligat practic pe poliţiştii spanioli să îl aresteze duminică la prânz, în centrul Madridului. Activist şi militant, bărbatul a fost la un pas de o bătaie cruntă cu susţinătorii fostului dictator iberic Francisco Franco. 

În capitala Spaniei, duminică, susţinătorii falangişti au organizat un marş de comemorare a 42 de ani de la moarte, pe 20 noiembrie 1975, a dictatorului iberic, iar Lagarder Danciu a încercat să spargă marşul, provocându-i pe demonstranţi. Aceştia l-au atacat şi doar intervenţia rapidă a forţelor de ordine a făcut să nu aibă loc un conflict dur.

Poliţiştii l-au reţinut pe Lagarder, autodeclarat profesor la Universitatea străzii, român, emigrant, ţigan şi gay fără adăpost.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe contul personal de twitter, Lagarder a postat ulterior o fotografie în care acuza violenţa de care a avut parte atunci când a fost ridicat de poliţişti: "Iată cum mă scoate poliţia dint-ro manifestaţie care îl comemorează pe asasinul de Franco. Au luat un banner pe care scria Franca Asasin şi mi-au aplicat lovituri violente."

Poliţia a susţinut ulterior incidentului că agenţii l-au scos pe Lagarder Danciu dintre manifestanţi pentru a-l proteja şi a evita o înfruntare cu aceştia.

Lagarder Danciu susţine, de asemenea, că a fost lovit de demonstranţi şi că împotriva lui Poliţia a depus o plângere de tulburare a liniştii publice. A anunţat că va merge la spital pentru a primi un certificat medico-legal, denunţând violenţele cărora le-a fost victimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Românul Lagarder Danciu i-a obligat pe poliţiştii spanioli să îl aresteze, în centrul Madridului. Bărbatul a fost luat pe sus de agenţi (VIDEO)