Antena Meniu Search
x

Motiv de îngrijorare pentru românii care şi-au plănuit vacanţe în Europa! Riscul de avalanşă a provocat haos în mai multe staţiuni

Alunecările de zăpadă au blocat deja mai multe staţiuni, iar mai mulţi turişti şi localnici au fost evacuaţi cu elicopterele.

Vezi și

Riscul de avalanşă a provocat haos în celebrele staţiuni de schi din Elveţia. Alunecările de zăpadă au blocat deja mai multe staţiuni, iar mai mulţi turişti şi localnici au fost evacuaţi cu elicopterele. Viscolul, dar şi pericolul de avalanşă ameninţă şi celebra staţiunea Chamonix din Elveţia, unde zeci de cabane sunt vizate deja de un plan de evacuare.

Imagini dramatice au fost surprinse de turiştii din staţiunea montană Zermatt. Oamenii au reuşit să imortalizeze momentul în care avalanşa porneşte într-un masiv din Alpii Eleveţieni. Din cauza ninsorii şi a stratului de zăpadă depus, autorităţile din staţiunea de schi au fost nevoite să închidă drumurile principale.

Turiştii au fost transportaţi în afara localităţii pe cale aeriană - mai exact, cu elicopterul. Viscolul a lovit şi localitatea St. Antonio, aflată la 32 de kilometri de staţiunea Davos. Oamenii spun că nu au mai văzut atâta zăpadă de mai bine de 30 de ani. 

Autorităţile au închis toate drumurile principale şi au oprit circulaţia mijloacelor de transport în comun. Stratul de zăpadă depus a blocat şi drumul către un hotel din St. Antonio. Turiştii au fost nevoiţi, astfel, să mai aştepte câteva zile până să părăsească hotelul şi să se întoarcă acasă. Mai ales că autorităţile au emis un avertisment de avalanşă. 

Iarna geroasă aduce haos şi în Alpii Francezi. Peste o sută de cabane, din celebra staţiune Chamonix, sunt vizate de un plan de evacuare, ca urmare a riscului crescut de avalanşe pentru masivul Mont-Blanc. Oamenii au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele şi să-şi închidă obloanele. Ei însă au ieşit în stradă pentru a-şi dezăpezi drumurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Motiv de îngrijorare pentru românii care şi-au plănuit vacanţe în Europa! Riscul de avalanşă a provocat haos în mai multe staţiuni