Antena Meniu Search
x

Video "Rudolf, ai fost aici ca să avem viitorul". Iubita românului mort în Ucraina, mesaj cutremurător pe Facebook

Avem, oficial, primul român care şi-a pierdut viaţa în războiul din Ucraina. Un tânăr din Arad, fost luptător în legiunea franceză, şi-a găsit sfârşitul pe front. Ar fi participat la lupte împotriva soldaţilor ruşi mai bine de un an, în cadrul grupului "Getica", format din soldaţi vorbitori de limba română Anunţul morţii arădeanului a fost făcut de iubita acestuia, pe facebook.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:32

Vezi și

Rudolf Wittman avea 27 de ani şi s-a dus să lupte în legiunea străină a lui zelenski imediat după invazia Rusiei. Prietenii tânărului spun că Rudi, aşa cum era alintat, era mânat de dorinţa de a lupta pentru dreptatea şi libertatea altora.

Prieten: Un luptător foarte puternic. De mic mi-a povestit că el vrea să meargă în Armată pentru că vrea să schimbe lumea şi să facă bine pentru omenire.

Prieten: Pentru mine e un diamant, indestructibil om.

Familia şi cunoscuţii l-au rugat să nu plece în Ucraina, la război. Însă tot ei l-au condus până la graniţă.

Pe acelaşi subiect

Prieten: Când am aflat că vrea să plece în Ucraina am încercat pe toate căile să-l oprim. Am înţeles că ar fi bombardat cu drone şi aşa ar fi murit.

Aproape de front şi-a găsit şi marea dragostea

Tot aproape de front şi-a găsit şi marea dragoste - Ivana, o ucraineancă cu care era implicat în multe activităţi de voluntariat. Tânăra a postat acum pe facebook un mesaj sfâşietor.

"Rudolf, un străin care a venit în Ucraina, să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Ți-ai dat viața pentru Ucraina…pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul."

Prieten: A fost fericit când a ajuns în Ucraina, mai fericit după ce a cunoscut-o pe fata asta Ivana, foarte fericit. Şi prin foc trecea dacă era nevoie, mai ales dacă avea persoană iubită lângă el.

La Arad, foştii săi profesori au fost şocaţi de veste.

Spier Tunde, director Colegiul Csiky Gergely: Ne gândim cu tristeţe la faptul că el şi a pierdut viaţa şi ne gândim la faptul că avem nevoie de acest sacrificiu pe care el l-a făcut. Atunci când e vorba de război, atunci, bineînţeles că suntem nesiguri şi noi chiar dacă nu aici este războiul.

De la începutul războiului, peste 1500 de români ar fi luptat de partea Ucrainei, dacă e să dăm crezare cifrelor furnizate de administraţia de la Kremlin. Peste 100 ar fi fost ucişi în confruntări, susţin militarii ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » "Rudolf, ai fost aici ca să avem viitorul". Iubita românului mort în Ucraina, mesaj cutremurător pe Facebook